У Польщі заявили, що їхній оборонний концерн не кликали на Форум індустрій у Києві
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі заявили, що їхній оборонний концерн не кликали на Форум індустрій у Києві

У Польщі заявили, що їхній оборонний концерн не кликали на Форум індустрій у Києві
Джерело:  online.ua

У Польщі заявили, що найбільший польський державний оборонний концерн не отримав запрошення на форум оборонних індустрій, що проходив у Києві минулого тижня. Проте  українська сторона стверджує протилежне.

Джерело:  Radio ZET

Польщі не було на Форумі оборонних індустрій

Польський міністр держактивів Яцек Сасін заявив із приводу Форуму оборонних індустрій у Києві, що Polska Grupa Zbrojeniowa "не отримала запрошення як компанія".

Ми останнім часом бачили багато недружніх кроків з боку України. Боюся, це пов’язано з поточними політичними інтересами української влади, яка вважає, що поки у Польщі йде (виборча) кампанія, краще налагоджувати партнерство з Німеччиною, і грає роль того, хто демонструє, що не ставить на цей уряд – який є адвокатом для України і стільки зробив для українців, а що краще ставити на зміну влади у Польщі… І це буде мати погані наслідки для України, – заявив міністр.

Натомість посол України у Польщі Василь Зварич заявив, що Польща отримала запрошення на форум однією з перших.

За його словами, "це питання до польської сторони, тому що Польща була однією з перших, кого запросили на цей захід".

Ми запросили всіх із дружніх нам країн, у тому числі й підприємства оборонної промисловості. Польща однією з перших отримала це запрошення, тому ми чекали на участь польської сторони, - додав він.

Зварич зазначив, що це суверенне рішення кожної країни.

Ми надішлемо запрошення, а держава вже буде вирішувати, приймати це запрошення чи ні, виходячи зі своїх інтересів. Тому ми з повагою ставимося до таких рішень, але це не привід звинувачувати Україну в тому, що Польщі там немає, - підкреслив він.

Як пройшов Форум оборонних індустрій у Києві  

Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1) пройшов у Києві 29 вересня. Він обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн.

На форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Під час форуму президент України оголосив про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. Його наповнять грошима з російських активів та дивідендами від державних оборонних активів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?