У Придністров’ї нібито заарештували ще двох причетних до попередженого "теракту"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Придністров’ї нібито заарештували ще двох причетних до попередженого "теракту"

У Придністров’ї нібито заарештували ще двох причетних до попередженого "теракту"
Джерело:  online.ua

У невизнаній "Придністровській Молдовській Республіці" заявили про затримання ще двох осіб причетних до підготовки "теракту" у регіоні. 

Джерело: генпрокурор невизнаного регіону Анатолій Гурєцкій

Арешт ще двох причетних до теракту проти чиновника

Напередодні самопроголошена влада Придністров’я повідомила про нібито підготовку теракту проти місцевого чиновника.

В ефірі місцевого телеканалу генпрокурор невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" Анатолій Гурєцкій розповів про затримання ще двох людей родом з Придністров’я, які могли бути причетними до нібито зірваного силовиками регіону "теракту" проти посадовців.

Ці особи не брали безпосередньої участі у підготовці, - зазначив Гурєцкій.

Теракт у Придністров’ї

Так званий придністровський "Слідчий комітет" 9 березня заявив про затримання двох підозрюваних, які нібито планували "теракт" проти керівництва псевдореспубліки начебто за вказівкою Служби безпеки України.

У центрі столиці невизнаної республіки місті Тирасполі начебто повинна була вибухнути автівка Land Rover, начинена вибухівкою.

У Служба безпеки України цю заяву як і будь-які інші їхні заяви представників так званого "Міністерства державної безпеки", просять розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі.

Бюро реінтеграції Молдови запропонувало Тирасполю передати підозрюваних у підготовці теракту, щоб провести власне розслідування, але там заявили, що не збираються їх видавати.

Яким шляхом можна вирішити конфлікт у Придністров’ї

Ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг вважає, що "Придністровський конфлікт" треба вирішувати тільки мирним шляхом і ні в якому разі не можна використовувати зброю. Дії повинні бути поетапні.

Є певні домовленості, які були прийняті з Російською Федерацією понад 10 років тому. Їх потрібно дотримуватися. Армія Росії повинна покинути територію незалежної Республіки Молдова, — каже Брічаг.

На його думку, варто почати з дипломатичних вимог, щоб Росія покинула окуповану територію.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?