У Путіна розчаровані новим санкційним сигналом Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розчаровані новим санкційним сигналом Байдена

У Путіна розчаровані новим санкційним сигналом Байдена
Джерело:  online.ua

Радник президента США Джо Байдена анонсував низку нових санкцій проти Росії, які будуть введені в найближчим часом. У Росії розчаровані санкційним сигналом Вашингтона - посол РФ в США Анатолій Антонов визнає, що Кремль очікував інших дій від Штатів після саміту Байдена і Путіна в Женеві.

Джерело: ТАСС

Новина про нові санкції США проти Росії застала Антонова в повітрі, коли він повертался до Вашингтона після 3-місячних консультацій в Москві, куди його відкликали після заяви Байдена про Путіна-вбивцю.

"Це не той сигнал, якого всі чекали після саміту", - визнав Антонов, коментуючи нове рішення Білого дому.

Російський дипломат підкреслив, що нові санкції і проти Північного потоку-2, і у справі з отруєнням Олексія Навального, демонструють реальний результат переговорів Байдена і Путіна.

"Ще в Женеві, на відміну від багатьох моїх колег, я дуже акуратно висловився щодо підсумків саміту, сказав, що я більшою мірою вірю справам, а не словам. Я сказав, що давайте почекаємо, як на ділі будуть діяти наші американські колеги . І тепер є відчуття, що я це десь вже бачив, що ми це проходили ", - прокоментував санкційне рішення команди Байдена Антонов.

Росія погрожує США відповіддю на нові санкції

Офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова миттєво відреагувала на інформацію про нові антиросійські санкції США. Вона традиційного почала загрожувати Вашингтону відповіддю.

"На незаконні дії США завжди буде йти наша закономірна відповідь. Дивно, що у Вашингтоні деяким так подобається біг з перешкодами по каруселі", - написала Захарова в своєму Telegramе.

Посол РФ в США не такий категоричний, як Захарова. За словами Антонова, він має намір працювати над реалізацією тих домовленостей, які були досягнуті Байденом і Путіним на саміті в Женеві. Російський посол підкреслив, що серйозні проблеми у відносинах Росії і США залишаються.

"У нас дуже серйозні проблеми. Ми до конструктивної розмови, до вирішення всіх проблем готові. Завдання - просто працювати і реалізовувати ті слова позитивного характеру, які були сказані президентами. Треба спробувати розібратися, що ми можемо на ділі зробити в плані реалізації того, тих моментів, які обговорювали наші президенти ", - заявив Антонов.

Що кажуть в Білому домі про нові санкції проти Росії

Спікер Білого дому Джен Псакі стверджує, що зустріч Путіна і Байдена в Женеві не привнесла змін в політику антиросійських санкцій Вашингтона. Вона підкреслила, що після саміту США-Росія "нічого не змінилося".

"Закон вимагає, щоб ми продовжували розглядати санкції, пов'язані, в тому числі, із застосуванням хімічної зброї", - заявила Псакі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?