У Путіна відповіли на нову пропозицію Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відповіли на нову пропозицію Зеленського по Донбасу

У Путіна відповіли на нову пропозицію Зеленського по Донбасу
Джерело:  online.ua

Кремль допускає можливу зустріч президента Росії Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського, але підкреслює, що обговорювати Донбас на ній не будуть. Поки адміністрації Путіна невідомо, чи готовий він кудись їхати на зустріч з президентом України.

Джерело: ТАСС

Спікер Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним у Ватикані, заявив, що ніяких конкретних пропозицій офіційного Києва ще не бачив. Але він знову підкреслив, що питання Донбасу між Києвом і Москвою вирішуватися не може - традиційно вимагає, щоб Зеленський сів за стіл переговорів з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР".

"Україна з Росією, слава богу, ніколи не воювали. Хоча Україна неабияк зіпсувала наші двосторонні відносини. Питання Донбасу між Києвом і Москвою вирішуватися не може, оскільки Росія не є стороною цього конфлікту. Миру потрібно домагатися на території самої України. Але в будь-якому випадку потрібно шукати точки дотику. Президент Путін не раз заявляв про свою готовність йти на діалог ", - заявив Пєсков, коментуючи слова Зеленського про бажання обговорити з Путіним мир.

Пєсков в черговий раз дав зрозуміти, що Путін навряд чи погодитися зустрічатися із Зеленським у будь-якому іншому місці, крім Москви.

"Готовий або не готовий кудись їхати для зустрічі із Зеленським президент Путін - я не знаю. Ми поки все виходимо з того, що Путін сказав, що, оскільки ми не є стороною конфлікту, говорити про справи донбаських, тобто про світ, з нами говорити не потрібно. Про це потрібно говорити в рамках "четвірки". Сам Путін зазначив, що в разі готовності говорити про двосторонні відносини, він буде радий бачити президента Зеленського в Москві ", - підкреслив Пєсков.

Переговори Путіна і Зеленського

20 квітня Володимир Зеленський запропонував Путіну провести зустріч на українському Донбасі. Пропозиція прозвучала на тлі ескалації на сході України і нарощування російських військ біля українських кордонів.

Через три дні Путін особисто відповів на пропозицію Зеленського. Він заявив, що для обговорення "проблем Донбасу" керівництво України повинно спочатку провести переговори з главами угруповань "ДНР" і "ЛНР", але зазначив, що готовий зустрітися із Зеленським у Москві.

"Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді керівництво України повинно зустрічатися з керівниками" ДНР "і" ЛНР ". А вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якої в даному випадку є Росія", - відповів Путін Зеленському.

28 квітня Зеленський у відповідь запропонував зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним у Ватикані - як на повністю нейтральній території. Він вважає, що Ватикан в цій ситуації вигідним чином відрізняється від інших світових гравців, оскільки його позиція полягає виключно в досягненні миру, а не в зацікавленості щодо сторін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?