У Путіна виникнуть проблеми із заміною вагнерівців у Бахмуті — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виникнуть проблеми із заміною вагнерівців у Бахмуті — ISW

У Путіна виникнуть проблеми із заміною вагнерівців у Бахмуті — ISW
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, майбутні успішні контратаки Збройних сил України на флангах Бахмута можуть ускладнити російську операцію з передачі у місті позицій "вагнерівців" регулярним військам армії РФ.

Джерело:  ISW

Армії РФ буде складно замінити вагнерівців у Бахмуті

За словами російських воєнкорів, бійцям ЗСУ вдалося провести успішні контратаки в районі Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута) та Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Ба більше, наголошується, що контратаки армії України в районі Оріхово-Василівки змусили підрозділи ПВК "Ветеран" відступити на відстань до кілометра від позицій, які вони раніше займали в цьому районі.

Російські пропагандисти повідомляють, що Збройні сили України захопили висотні позиції вздовж траси Е40 (Бахмут – Слов'янськ) поблизу Оріхово-Василівки, та що в цьому районі тривають бої.

Крім того, вони стверджують, що українські військові просунулися в напрямку Кліщіївки і перетнули канал Сіверський Донець, ймовірно, маючи намір оточити населений пункт і змусити російські війська відступити у східному напрямку.

За словами американських аналітиків, армії РФ може бути складно провести заміну сил "Вагнера" в Бахмуті на тлі успішних контратак ЗСУ.

Зниження темпів російських наступальних операцій в районі Бахмута і повідомлення про проведення операції з надання допомоги на місці, ймовірно, надалі нададуть українським силам в цьому районі ініціативу для початку нової фази операцій навколо міста, якщо вони того побажають, – йдеться в звіті.

Що відомо про виведення Вагнера з Бахмута

25 травня власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що розпочав процес виведення своїх бойовиків із українського Бахмута, а також передає позиції регулярній російській армії.

Він також додав, що виведення "вагнерівців" триватиме до 1 червня.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, у передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи "Вагнера" на армійські регулярні загони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?