У Путіна виступили із зухвалим ультиматумом щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виступили із зухвалим ультиматумом щодо Криму

У Путіна виступили із зухвалим ультиматумом щодо Криму
Джерело:  online.ua

Російський окупаційний режим у Криму готовий приймати представників міжнародних організацій, стверджує Кремль. Водночас режим Володимира Путіна готовий допустити їх у регіон тільки на власних умовах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністерства закордонних справ РФ.

За словами речниці відомства Марії Захарової, вони нібито готові до діалогу.

"Ми готові до діалогу з профільними міжнародними організаціями з питання дотримання прав людини в Криму в рамках процедур, застосовних до дотримання Російською Федерацією зобов'язань в цьому середовищі на території нашої країни. Ми також готові приймати місії відповідних організацій в Криму, якщо вони направляються в рамках мандата відповідних структур в прив'язці до процедур, які можуть застосовуватися до відвідування Росії", - стверджує Захарова.

Водночас Кремль зацікавлений до діалогу "реальних мешканців", а не тих, хто нібито десятиріччями не мешкає у Криму, але говорить за нього. Кого саме вона мала на увазі, представниця МЗС не пояснила.

Вона дорікнула українській стороні, яка блокує виступи представників Криму на конференціях та не згадала, що ці "представники" не можуть виступати від Росії, оскільки півострів — український регіон.

"Багато міжнародних структур приймають рішення, в тому числі про гуманітарну ситуацію і про права людини в Криму, не знаючи реальної ситуації, тому що, на жаль, ґрунтуються на думці української сторони, яка не має поняття, що там відбувається", - стверджує Захарова.

Утім, речниця не згадала, як кримських татар на батьківщині та інших мешканців регіону переслідують та репресують, а режим не здатний навіть забезпечити людей питною водою.

Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця поділився з міжнародною спільнотою моторошною правдою про анексію Криму російською владою. Він звернув увагу на те, що від початку окупації Криму Росією у 2014 році лише на материкову Україну виїхали 45 тисяч кримчан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?