У Путіна заявили про "єдиний правильний крок" України щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про "єдиний правильний крок" України щодо Донбасу

У Путіна заявили про "єдиний правильний крок" України щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Кремлівська адміністрація знову нагадала Україні про необхідність нібито прямого контакту з представниками окупаційного режиму на сході держави.

Джерело: РИА Новости

За словами президентського речника Дмитра Пєскова, "правильним" для офіційного Києва стане переговорний процес з терористичними угрупуваннями, яких Кремль прямо неприховано забезпечує фінансами, озброєнням та живою силою.

“Росія не є стороною цього конфлікту, і в Москві переконані, що єдиним правильним кроком для врегулювання може бути тільки реалізація положень мінського комплексу заходів, а також налагодження прямого діалогу з представниками та керівництвом двох самопроголошених “республік”, - стверджує Пєсков.

Раніше подібну позицію висловив російський президент Володимир Путін, коли відповідав на ініціативу українського лідера Володимира Зеленського щодо прямих переговорів під час спільного візиту на Донбас

Переговори Зеленського та Путіна

Український президент на тлі загострення конфлікту з Росією виступив з прямим зверненням до очільника російського режиму із закликом до зустрічі, яка може наблизити мир на сході.

Утім, Путін не відгукнувся позитивно на таку ідею української сторони. Він стверджував, що офіційний Київ повинен вести передусім контакти з ватажками “ДНР” та “ЛНР”. Своєю чергою він готовий прийняти Зеленського у Москві в будь-який момент, але зовсім з інших тем.

Наприклад, президент РФ готовий обговорити відновлення двосторонніх відносин, які буцімто опинилися в занепаді саме через недружні кроки України. Він не згадав вторгнення до Криму та на Донбас, тонни ненависті, які викидає проти української сторони пропагандистська машина Кремля, а також безліч відверто ворожих інцидентів.

Натомість Зеленський оголосив, що в жодному разі не буде вести переговорів з терористами — схожим чином висловлювався колись сам президент Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?