У Путіна знову зайняли принципову позицію по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знову зайняли принципову позицію по Донбасу

У Путіна знову зайняли принципову позицію по Донбасу
Джерело:  online.ua

Напередодні в Берліні відбулися переговори з питання завершення війни на Донбасі. Засідання проходило на рівні політичних радників лідерів нормандської четвірки і тривало 6 годин. За підсумками зустрічі команди російського президента Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського виступили з заявами. У Кремлі назвали зустріч корисною і відвертою, в ОПУ - непростою, але конструктивною. Однак, ні з одного питання так і не вдалося домовитися. Кожен з учасників переговорів позначив свою принципову позицію і підходи до перспектив врегулювання конфлікту. Продовження зустрічі на рівні політичних радників заплановано на 22 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента України.

Головною темою переговорів було питання виконання домовленостей, досягнутих главами Німеччини, Франції, України та Росії під час саміту в Парижі в грудні 2019 року. Українську сторону представляли голова ОПУ Андрій Єрмак, віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та представники РНБО. Російську делегацію очолював заступник голови Адміністрації президента Дмитро Козак.

"На жаль, похвалитися нічим. Відбувся обмін думками з усіх принципових питань в реалізації мінських угод і підсумків паризького саміту в 2019 році. Знайти остаточні рішення не вдалося. Домовилися, що будуть підготовлені нові підходи до формування дорожньої карти в Тристоронньої контактній групі по всеосяжного врегулювання конфлікту ", - підвів підсумки переговорів Козак.

Нагадаємо, Путін ще в грудні дав зрозуміти Україні, що не збирається завершувати війну на Донбасі. Він публічно пообіцяв збільшити допомогу ОРДЛО, що на думку військових експертів є нічим іншим як публічним відмовою Кремля від мирного плану України. А це означає, що незабаром може початися ескалація конфлікту, так як зазвичай "допомогу" Путіна дістається не українцям в ОРДЛО, а бойовикам і російським збройним формуванням, які вже сьомий рік ведуть війну проти України. Ці припущення військових експертів підтвердили в Службі зовнішньої розвідки України. На даному етапі війни, за даними СЗР, Росія розгорнула навколо України військове угрупування, в яку входять дві нові армії і армійський корпус: 20-я армія - вже практично сформована, включаючи дві дивізії загальною чисельністю близько 24 тисяч осіб; 8-а армія - близько 45 тисяч осіб з урахуванням 1-го і 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях Донбасу; 22-й армійський корпус - об'єднання в складі берегових військ ВМФ РФ, налічує 9 тисяч військовослужбовців. Крім того, як відзначають в СЗР, Путін намагається розхитати зсередини українське суспільство протестними настроями, а також створенням релігійних конфліктів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вирішили, як буде проходити реінтеграція ОРДЛО і Криму. Українська влада завершила роботу над законопроектом щодо майбутнього ОРДЛО і анексованого Криму під назвою "Про державну політику перехідного періоду". У документі прописані умови реінтеграції Донбасу і окупованого півострова, які спрямовані на відновлення довіри між людьми і врегулювання питань відповідальності, амністії і люстрації за всі злочини і незаконні дії, які були вчинені на тимчасово окупованих територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?