У Раді готують суворе покарання для нардепів-кнопкодавників
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді готують суворе покарання для нардепів-кнопкодавників

У Раді готують суворе покарання для нардепів-кнопкодавників
Джерело:  Фокус

Покарання за кнопкодавство у Верховній Раді може стати у майбутньому суворішим, наголосив спікер Дмитро Разумков. Перш за все обговорюється впровадження штрафів проти порушників. які голосують за інших парламентарів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фокус".

За його словами, відповідні ініціативи можуть розглянути вже незабаром.

"Думаю, найближчим часом ми розглянемо ініціативи про посилення відповідальності за неперсональне голосування і запровадимо додаткові норми, які зроблять кнопкодавство практично нереальним. Можливо, будемо обговорювати запровадження штрафів. Як виявилося, на депутатів це діє", - пояснив Разумков.

Він наголосив, що отримує безліч скарг від нардепів. які скаржаться на можливість неотримання зарплати через пропущені голосування. Раніше ж вважалося, що посадовці ледь не ігноруватимуть штрафи.

Також спікер додав, що підтримує ідею про позбавлення нардепа мандату, якщо той займається кнопкодавством систематично. Утім, Конституційний суд визнав такий законопроєкт неконституційним.

"Думаю, будемо розробляти можливість подачі цього питання повторно, але в іншій інтерпретації, щоб до кінця каденції змогли за це проголосувати", - додав Разумков.

Нагадаємо, вирішення проблеми кнопкодавства стало однією з головних обіцянок нової влади під очільництвом Володимира Зеленського. Перший законопроєкт з цього приводу внесений у парламент 29 серпня 2019 року. Саме цей документ пізніше визнають неконституційним.

Як повідомляв ONLINE.UA, народні депутати, які ігнорують вимоги носити маски у громадських приміщеннях під час роботи у Верховній Раді, не сплачують штрафи через це, підтвердив спікер Дмитро Разумков. Він пояснив, чому правоохоронці не стягують з парламентарів грозі за грубі порушення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?