У Раді пояснили механізм введення комендантської години через коронавірус
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пояснили механізм введення комендантської години через коронавірус

У Раді пояснили механізм введення комендантської години через коронавірус
Джерело:  online.ua

На тлі загострення епідемічної ситуації в Україні окремі політики виступили з тезами про ймовірність введення комендантської години. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав це нереалістичним.

Джерело: Україна 24

За його словами, таке серйозне рішення на кшталт комендантської години потребує виконання певних юридичних нюансів.

“З комендантською годиною ситуація досить непроста. Я б не хотів, щоб це сталося, об'єктивно. Для введення комендантської години потрібно оголошувати надзвичайний стан. Це відбувається за указом президента. Після цього — засідання Ради, це досить непростий процес. Мені б дуже не хотілося, щоб навіть у зв'язку з COVID-19 ми були змушені піти на такий захід”, - пояснив Разумков.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Станом на початок квітня близько третини всіх українських регіонів залишається у “червоній зоні” адаптивного карантину. Вона передбачає закриття розважальних та культурних закладів, ТРЦ, роботу гастрономічних закладів у режимі на винос, заборону на масові зібрання людей.

Безпосередньо Київ нещодавно ухвалив рішення про максимальне посилення карантинних обмежень — громадський транспорт з опівночі у понеділок, 5 квітня, почав працювати за спецперепустками. Це означає, що лише робітники критичної інфраструктури отримали право ним користуватися.

У яких країнах вводили комендантську годину через COVID-19

На початку пандемії торік китайська влада узгодила найсуворіші карантинні обмеження. У регіоні, де виявили спалах коронавірусу, ввели навіть блокпости, через яких пропускали на всіх. Також людям заборонили виходити з дому без чіткої необхідності.

Найсуворішими обмеженнями торік відзначилася Італія, Де навіть ввели покарання за необґрунтований вихід з дому під час локдауну. Мери окремих італійських міст виступали з відеозверненнями до мешканців, у яких закликали дотримуватися режиму обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?