У Раді запропонували визнати незалежність Косова
Категорія
Світ
Дата публікації

У Раді запропонували визнати незалежність Косова

У Раді запропонували визнати незалежність Косова
Джерело:  online.ua

Народний обранець України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко озвучив пропозицію, щоб офіційний Київ визнав незалежність Косова, а також повідомив, що уже вніс відповідний проєкт постанови.

Джерело: Телеграм-канал Олексія Гончаренка

Депутат Гончаренко пропонує визнати незалежність Косова

Україна має визнати незалежність Косова. Подав у Верховну Раду відповідний проект постанови, - повідомив політик.

Олексій Гончаренко також нагадав, що Міжнародний суд ООН ще 12 років тому визнав, що декларація про державний суверенітет Косова не суперечить нормам міжнародного права і не порушує ніяких резолюцій та міжнародних актів.

Фото - скриншот

Не дарма 22 з 27 країн-членів ЄС, до якого ми так прагнемо, вже визнали Косово. Також Косово визнано США, Канадою та Великою Британією. Тому послідовним кроком України зараз буде визнання державного суверенітету Косово і висловлення міжнародної підтримки, - пояснив свою позицію з цього приводу народний обранець.

За його словами, проводити паралелі між ситуацією Косова і ситуацією України з маріонетковими утвореннями в ОРДЛО некоректно.

Це не та сама ситуація, як у Косово та Сербії. Це момент, коли Косово дійсно має право на незалежність, - наголосив український політик.

Як уже згадувалося раніше, 31 липня ситуація у Косові почала стрімко загострюватися через заплановане набуття чинності вимоги влади Косова використовувати лише косовські документи і номерні знаки. Косовські серби, які проживають у прикордонних із Сербією муніципалітетах спорудили барикади на дорогах та навіть обстріляли поліцейських, а Сербія почала погрожувати початком війни з Косово.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?