У Римі затримали трьох екоактивістів. Вони вилили "нафту" у відомий фонтан
Категорія
Світ
Дата публікації

У Римі затримали трьох екоактивістів. Вони вилили "нафту" у відомий фонтан

У Римі затримали трьох екоактивістів. Вони вилили "нафту" у відомий фонтан
Джерело:  online.ua

Трьох активістів ініціативи "Останнє покоління" було затримано в Римі після того, як вони вилили чорну рідину, яка символізувала нафту, у фонтан у центрі міста. Згідно з інформацією ЗМІ, акція була проведена на знак протесту проти використання нафти та інших копалин, які сприяють зміні клімату та загрожують екосистемам.

Джерело: ANSA

У Римі затримали трьох екоактивістів

Трьох активістів з ініціативи "Останнє покоління" було затримано в Римі після того, як вони вилили чорну рідину у фонтан Баркачча на площі Іспанії.

Двоє юнаків та дівчина використовували воду, забарвлену у чорне деревне вугілля, щоб символізувати нафту. Активісти заявили, що незадоволені політикою уряду, яка не здатна запобігти катастрофічним змінам клімату та зупинити економічний та соціальний колапс у різних країнах, а також безперервну міграцію людей.

Є лише один спосіб зупинити цей рух до колективного суїциду - припинити викиди від викопних палив… Ми просимо уряд припинити інвестиції у те, що шкідливо для довкілля, - заявили активісти.

Одразу після того їх затримали поліцейські, молодим людям загрожують звинувачення у завданні шкоди громадському майну.

Що відомо про реакцію влади

Мер Рима Роберто Гуалтьєрі засудив акцію активістів, які вилили чорну рідину у фонтан Баркачча в центрі міста, висловивши своє невдоволення політикою уряду щодо боротьби зі зміною клімату. Гуалтьєрі заявив, що місто вже працює над вирішенням проблеми зміни клімату та впроваджує політику для досягнення кліматичної нейтральності.

Ризикуючи завданням шкоди об’єктам нашої культурної спадщини ми ніяк не допоможемо довкіллю… Ми готові зустрічатися і говорити про те, як збільшити наші зусилля – але такі дії не вихід, - зазначив він.

Відреагував на акцію і міністр культури Дженнаро Санджульяно.

Вже час сказати "годі": ми маємо справу із систематичним вандалізмом щодо об’єктів нашої мистецької і культурної спадщини, і це не має нічого спільного із захистом довкілля. Усі, хто завдає шкоди історичному спадку, мають отримувати суворе покарання, - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?