У росіян уже почався розпач на тлі психологічної війни з Україною — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

У росіян уже почався розпач на тлі психологічної війни з Україною — професор нейропсихології Богдан Ткач

У росіян уже почався розпач на тлі психологічної війни з Україною — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

З яких етапів складається війна та як українцям вдається перемагати росіян на психологічному фронті обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

За словами професора нейропсихології Богдана Ткача, війна — це дуже складний процес, особливо психологічна: вона має початок, апогей та завершення.

На початку влада рф та самі росіяни почували себе піднесено, адже були переконані, що у них достатньо ресурсів, щоб зламати Україну. Однак час показав, що вони помилялися.

Росіяни уже програли психологічну війну, однак продовжують атаки

Богдан Ткач звертає увагу на те, що лише пряме зіткнення росіян з українцями на полі бою дозволило країні-агресорці усвідомити, що її "велич" — це просто жалюгідний самообман.

Спочатку росіяни намагалися зогрганізуватися: міняли міністрів, перегруповувалися, але це ніколи не давало результату. А ми методично витісняли їх зі своєї території, а також проводили дуже вдалу опозиційну боротьбу. В психологічному плані ми їх уже перемогли. Українці не дозволили, щоб росіяни скористалися своєю агентурою, яка існує в різних сферах нашої країни. Ми об'єдналися, почали один одному допомагати, усіляко підтримувати. Ця зорганізованість нас зробила цільними, — зазначає професор нейропсихології.

Як вважає Богдан Ткач, останній гучний інформаційний скандал, який розгорівся навколо колишнього радника ОПУ Олексія Арестовича, підтвердив, що навіть серед українців є ще групи людей, які діють винятково у власних інтересах, а не воюють задля перемоги України.

Ця ситуація показала, хто є свій, а хто — чужий, хто насправді вболіває за Україну, а хто просто переймається власними інтересами та намагається на цьому собі набирати бонуси. Для нас це все мало виховний характер, щоб ми змогли побачити тут частину населення, яка просто вдає, що бажає Україні перемоги у війні, — пояснює професор нейропсихології.

Богдан Ткач звертає увагу на те, що просто зараз у росії розгортається інший сценарій.

Більшість громадян рф почали усвідомлювати, що війна в Україні — це не військова романтика, а неменуча смерть.

Міфи кремля про Україну, про націоналізм також втрачають свою силу. Ба більше, передачі російських пропагандистів більше не є топовими, вони втрачають свої рейтинги. Якщо дивитися на це з позиції медіа маркетингу, то їх давно б уже закрили. Вони наразі штучно підтримуються кремлем. У росіян уже почалася стадія розпачу, бо вони не бачать кінця цієї війни. Росіяни розуміють, що Україна — це тунель, куди вони заходять і йдуть у вічність, щоб більше ніколи не повернутися, — підсумовує професор нейропсихології Богдан Ткач.

Читайте також: Парадокс Арестовича: чому натовп завжди намагається знищити свого героя

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?