У Росії озвучили військовий план Путіна проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії озвучили військовий план Путіна проти України

У Росії озвучили військовий план Путіна проти України
Джерело:  online.ua

Глава Кремля Володимир Путін вирішив шантажувати США і НАТО Україною. Посол Росії в Берліні Сергій Нечаєв публічно визнав, що РФ не буде поспішати з відведенням російських військ від українських кордонів, поки йтимуть навчання НАТО Defender Europe 21.

Джерело: Redaktionsnetzwerk Deutschland

Як стверджує Нечаєв, понад 100 тисяч солдатів та сотні одиниць важкої військової техніки складно в стислі терміни повернути в місця постійної дислокації, хоча Росія стягнула їх к кордонам України за лічені дні. Він також дав зрозуміти, що Путін і не збирається поспішати з цим, оскільки навчання НАТО Defender Europe 21 викликають невдоволення у Кремля.

"Наш міністр оборони наказав закінчити навчання і поступово повернути війська в казарми. Я не можу сказати зараз, як швидко це відбуватиметься, з тисячами солдатів і набагато більш складною технікою. Ще хочу додати, що навчання планувалися на нашій території. Маневри НАТО" Захисник Європи "прямо біля наших кордонів теж можуть викликати невдоволення в Росії", - заявив Нечаєв.

Відведення військ РФ від кордонів України - що відомо

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу доручив командувачем ще з 23 квітня почати відведення військ, які зараз знаходяться біля кордонів з Україною і в включеному Криму, але поки підтверджень цьому немає. У НАТО, Пентагоні та ЄС при цьому не вірять Путіну і попереджають, що Росія в найкоротші терміни може перейти в режим наступу і вторгнення в Україну.

Пентагон застерігає від оптимізму. В оборонному відомстві США вважають, що російське військове керівництво насправді могло не відвести або відвести лише частково свої підрозділи і зброю від українських державних кордонів.

"У квітні українці зітхнули з полегшенням, коли президент Росії Володимир Путін заявив, що відведе більшість з більш 100 000 військових, перекинутих на російсько-український кордон. Так зробили США, НАТО і решта Європи. Але ніхто не повинен зітхати з полегшенням: Путін не той, хто відступає. Отже, де слід очікувати його подальшої провокації? Швидше за все, в водах Чорного моря ", - попереджає колишній верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, офіцер ВМС США Джеймс Ставрідіс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?