У Росії почалися мітинги в підтримку Навального. Поліція проводить масові затримання
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії почалися мітинги в підтримку Навального. Поліція проводить масові затримання

У Росії почалися мітинги в підтримку Навального. Поліція проводить масові затримання
Джерело:  online.ua

У суботу, 23 січня, в Росії почалися акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Перші мітинги стартували в Хабаровську, де на мітинг прийшли близько тисячі осіб, які провели ходу по місту, після чого організували хоровод на центральній площі. ОМОН взяв людей в оточення, але затримання почалися ще до початку акції - силовики б'ють мітингувальників кийками, після чого відводять їх в автозаки. Зокрема, був затриманий координатор хабаровського штабу Навального Олексій Ворсин. Всього, за оцінкою штабу Навального в Хабаровську, були затримані як мінімум кілька десятків людей. Відео з мітингів на підтримку Навального і затримань опублікував місцевий штаб Навального в Тwitter, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що росіяни на мітингу скандують: "Ми не боїмося!", "Банду Путіна - під суд!" і "Путін - злодій!".

З вимогою звільнити Навального та інших політв'язнів також вже вийшли жителі Якутії, незважаючи на 50-градусний мороз. Акції з вимогою звільнити Навального проходять також в Південно-Сахалінську, у Владивостоці, в Комсомольську-на-Амурі, Читі, Іркутську і Магадані. Силовики продовжують затримувати протестувальників. Станом на 09.00 23 січня затримані вже 56 осіб, більша частина з них в Хабаровську, Южно-Сахалінську, Благовєщенську і Владивостоці.

Як відомо, масштабні акції на підтримку Навального 23 січня очікуються в 66 містах Росії. Люди мають намір вимагати звільнення опозиціонера, якого взяли під варту після його повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". Навальний, якого заарештували за рішенням суду, засідання якого провели прямо в відділі поліції, закликав своїх прихильників виходити на вулицю і вимагати не тільки свого звільнення, але і всіх політв'язнів Росії, яких Кремль незаконно утримує за гратами. Генпрокуратура РФ встигла заявити, що в зв'язку із закликами до участі 23 січня 2021 року в незаконних масових заходах вона вживе заходів прокурорського реагування. Зокрема, відомство зажадало від Роскомнагляду обмежити доступ до таких закликів в інтернеті. Одночасно в МВС пригрозили, що агітатори мітингів на підтримку Навального будуть притягнуті до відповідальності ще до проведення самих акцій. Ці загрози миттєво почали реалізувати. Зокрема, на координаторку омського штабу Навального Ольгу Картавцеву склали адміністративний протокол за анонс мітингу в соцмережах, в штабі вилучили плакати на підтримку Навального. Аналогічний протокол пізніше склали на юристку Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь.

Як повідомляв ONLINE.UA, інтерес росіян в акціях на підтримку Навального посилився після оприлюднення нового розслідування опозиціонера про палац Путіна. За кілька днів після публікації відео подивилися майже 65,5 млн користувачів мережі, що є рекордним для такого роду матеріалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?