У Росії пропонують підняти призовний вік
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пропонують підняти призовний вік

У Росії пропонують підняти призовний вік
Джерело:  online.ua

На території Російської Федерації, яка веде загарбницьку війну проти України, хочуть підняти призовний вік і протягом трьох років призивати в армію більше людей.

Джерело: росЗМІ

У Росії призиватимуть в армію до 30 років

До Державної Думи РФ внесли законопроєкт про збільшення віку строкової служби.

Змінити рамки призовного віку у Росії запропонував міністр оборони Сергій Шойгу у грудні 2022 року. Він сказав про це на колегії міністерства, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна.

Голова комітету з оборони Андрій Картаполов та два його заступники Андрій Красов та Юрій Швиткін внесли ініціативу до Держдуми Росії.

У разі ухвалення закону в російську армію призиватимуть чоловіків з 21 до 30 років. А не з 18 до 27, як це було раніше.

При цьому росіянам, які досягли 18 років за бажанням можуть пройти службу за призовом до настання призовного віку, тобто до досягнення 21 року.

Такий законопроєкт з’явився на тлі інформації про колосальні втрати РФ на війні проти України.

РФ примусово мобілізує юнаків на Донбасі

17-річні та 18-річні хлопці на Донбасі будуть примусово мобілізовані, але не будуть навчені. Отже, це не професійний і неякісний ресурс, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Щоб підготувати 18-річного військовослужбовця, якось базово, треба хоча б пів року, адже вони взагалі не мають досвіду ведення бойових дій. Ось коли людину мобілізують у віці від 25 до 35 років, зрозуміло, що вона має більше досвіду, вона фізично більш розвинена, може мати якийсь досвід, зокрема, військовий. А кого вони наразі будуть мобілізувати? Смертників, яких відразу відправлять у зону бойових дій? Саме так і буде відбуватись, — наголошує експерт.

Юнаків примусово мобілізують до першого та другого армійських корпусів так званих "ДНР" та "ЛНР", які беруть участь у бойових діях в районі Авдіївки, Мар’їнки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?