У Росії виявили новий небезпечний штам коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії виявили новий небезпечний штам коронавіруса

У Росії виявили новий небезпечний штам коронавіруса
Джерело:  online.ua

У Росії виявили ще один з найнебезпечніших штамів коронавіруса - Гамма. Офіційно підтверджені поки одиничні випадки зараження.

Джерело: Інтерфакс

У науковому центрі Росспоживнагляду "Вектор" пояснили, що штам коронавіруса Гамма вперше був виявлений в Бразилії, тому його називають "бразильським". Як і штам Дельта, він є більш заразним. Але поки, як відзначили в центрі, неможливо оцінити ризики нового штаму для людей - на повний цикл досліджень нового різновиду коронавіруса піде близько 2 місяців.

Російські медики відзначають, що стурбованість штам Гамма, як і Дельта, викликає тим, що вони більш трансмісивні, вірулентніші, можуть знижувати ефективність антитіл. При цьому на даний момент в Росії спостерігається спалах штаму Дельта, який заміщає собою інші різновиди коронавіруса.

"У РФ також відзначається тенденція заміщення інших варіантів штамом Дельта. З урахуванням наявних у нього конкурентних переваг в порівнянні з відомими варіантами, немає підстав очікувати витіснення варіанта Дельта вже вивченими різновидами SARS-CoV-2", - пояснили в "Векторі".

Що відомо про штам коронавіруса Гамма

  • ВООЗ внесла чотири мутації SARS-CoV-2 в список "викликаючих стурбованість" - це штами Альфа (британський), Бета (південноафриканський), Гамма (бразильський) і Дельта (індійський).

  • Варіант Гамма (P.1), зокрема, був вперше виявлений в січні 2021 року - тоді він швидко поширився в Південній і Північній Америці.

  • Штам Гамма не рахується більш смертоносним, але він поширюється швидше початкового штаму коронавіруса.

  • В Україні штам Гамма наразі не виявлено. Але до нашої країни вже добрався штам Дельта. В Олександрівській лікарні Києва 22 липня первинним тестуванням виявили вже 6 випадків COVID-19 штаму Дельта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?