У Румунії заперечили проліт російських ракет над своєю територією
Категорія
Світ
Дата публікації

У Румунії заперечили проліт російських ракет над своєю територією

У Румунії заперечили проліт російських ракет над своєю територією
Джерело:  online.ua

Міноборони Румунії заперечило інформацію української влади про проліт двох російських ракет над своєю територією. Там повідомили, що ракета була на відстані 35 кілометрів від румунського кордону.

Джерело: Міноборони Румунії, МЗС Молдови

У Румунії спростували проліт російських ракет

Інформація про російську ракету, яка пролетіла над повітряним простором Румунії, не підтверджується. Невдовзі ми повернемося з офіційною інформацією щодо цієї ситуації, - сказав речник Міністерства оборони бригадний генерал Костянтин Спіну.

Повідомляється, що система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила 10 лютого повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля Російської Федерації, поблизу Кримського півострова.

Найімовірніше, це крилата ракета, яка рухалася в повітряному просторі України, Республіки Молдови та знову увійшла в повітряний простір України, жодного разу не перетинаючи повітряний простір Румунії.

Міноборони Румунії повідомило, що найближча точка траєкторії до повітряного простору Румунії була приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону.

Румунська влада направила два літаки в північний район Румунії, але їх не застосували.

Російська ракета пролетіла над Молдовою

Міноборони Молдови підтвердило проліт російської ракети над повітряним простором країни над містом Мокра Придністровського регіону та містом Косауці Сорокського району з напрямком України.

Глава дипломатії Республіки Молдова Ніку Попеску викликав посла РФ в Кишиневі Олега Васнецова, щоб вказати російській стороні неприпустимість порушення повітряного простору Молдови.

Ми рішуче відкидаємо останні недружні дії та заяви щодо Республіки Молдова, факт абсолютно неприйнятний для нашого народу. Закликаємо РФ припинити військову агресію на сусідню країну, яка спричиняє численні втрати людських життів та матеріальних руйнувань, - вказали у МЗС Молдови.

Нагадаємо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що дві російські крилаті ракети під час обстрілу України о 10:33 перетнули повітряний простір Румунії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?