У Сенаті США поставили жорсткий ультиматум Байдену щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Сенаті США поставили жорсткий ультиматум Байдену щодо Північного потоку-2

У Сенаті США поставили жорсткий ультиматум Байдену щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

14 вересня стало відомо, що члени Республіканської партії в Сенаті США пригрозили призупинити на невизначений термін призначення п'яти високопоставлених чиновників Міністерства фінансів, якщо команда американського лідера Джо Байдена не внесе в чорний список компанію, яка керує газопроводом "Північний потік-2".

Джерело:  The Wall Street Journal

У Сенаті США пригрозили заблокувати призначення у Мінфіні до санкцій проти Nord Stream 2

За словами сенатора від Пенсільванії Пета Тумі і сенатора від Техасу Теда Круза, вони затвердять кандидатури на посади в Мінфіні, які в тому числі контролюють санкції та фінансування боротьби з тероризмом, якщо міністерство нарешті внесе в чорний список компанію Nord Stream 2 AG, яка належить Росії та є оператором трубопроводу.

Що важливо розуміти, ще у травні керівництво Державного департаменту Штатів скасувало санкції, які, як стверджують критики проєкту, могли б його зупинити. Як уже згадувалося раніше, заходи були спрямовані на компанію Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора Матіаса Варніга, який є союзником очільника Кремля Володимира Путіна.

Не можна також не згадати про те, що у Німеччині нещодавно офіційно підтвердили, що отримали усі необхідні документи для початку процесу сертифікації скандального російського газогону "Північний потік-2".

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" доволі довго перебувало на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокували продовження процесу та змушували компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

  • 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

  • 10 вересня 2021 року "Газпром" заявив про завершення будівництва "Північного потоку-2". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?