У Слузі народу планують масштабну чистку
Категорія
Політика
Дата публікації

У Слузі народу планують масштабну чистку

У Слузі народу планують масштабну чистку
Джерело:  online.ua

За словами голови правлячої фракції "Слуга народу" Олена Шуляк, за процедурою імперативного мандату планується виключити з політичної сили 61 депутата у місцевих радах.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

З партії Зеленського виключать десятки депутатів

Але зараз з кожної конкретної нагоди ми розглядаємо кандидатів, тому, звісно, ця цифра може бути змінена як у бік збільшення, так і в бік зменшення, - повідомила Шуляк, додавши, що наразі кількість депутатів політичної сили складає 6 тис 407 осіб.

Голова політичної сили заявила, що 27 січня повинно відбутись засідання Національної ради громад, представниками якої є голови всіх обласних організацій та міських організацій міст Київ і Кривий Ріг.

Саме тоді буде розглядатись питання вилучення з рядів політичної сили десятків депутатів з місцевих громад.

Олена Шуляк (фото - facebook.com/ShuliakOlena)

Згідно із законодавством, імперативний мандат застосовується у разі, якщо депутат не увійшов до фракції, був виключений з неї або коли він не голосує відповідно до рішень фракції. Разом з тим ми обов'язково моніторимо ситуацію на предмет того, чи працює місцевий депутат взагалі, тому що якщо він не відвідує засідань без поважної причини, то він не повинен репрезентувати інтереси виборців, оскільки просто не виконує своїх обов'язків, - пояснила Шуляк.

У Слузі народу планують відкликати частину депутатів

Вже на початку лютого керівництво партії  "Слуга народу" планує застосувати імперативний мандат і відкликати частину місцевих депутатів політсили.

Шуляк уточнила, що обласні організації партії вже перебувають у процесі формування відповідних списків "на виліт".

Згідно з українським законодавством, відкликати депутатів місцевих облрад або міських рад справді можуть як безпосередньо виборці, які незадоволені діяльністю своїх обранців, так і партії.

Це питання регулює частина перша статті 38 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад». Тут водночас зазначено, що відкликати депутата за народною ініціативою можна не раніше, аніж за рік після вступу ним у свої повноваження.

Закон передбачає що народний обранець представляє усіх мешканців громади і будь-хто може звертатись до будь-якого депутата у своїй місцевій раді. Нормативний акт має уточнення, згідно з яким ініціювати відкликання депутата можуть тільки виборці округу, де він обраний.

Читайте також:

  • У Зеленського прокоментували помилкове внесення до злодіїв у законі понад 100 осіб.

  • Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі.

  • СБУ заблокувала активи майже 200 компаній зі "списку контрабандистів" РНБО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?