У США остаточно увірвався терпець через інертність команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У США остаточно увірвався терпець через інертність команди Зеленського

У США остаточно увірвався терпець через інертність команди Зеленського
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів Америки через своє посольство в Києві почало пубілчно вимагати у команди глави держави Володимира Зеленського нарешті знайти і покарати злочинців, які здійснювали напади на українських журналістів, зокрема на представників видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе і Павла Шеремета. З такою гучною заявою та критикою інертності офіційного Києва виступив речник посольства США Ден Ланґенкемп, відео якої опубліковане в Twitter, передає ONLINE.UA.

"У цей Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів ми продовжуємо закликати до справедливості щодо українських журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе та інші, яких вбивали, на яких нападали і яких залякували через їхнє прагнення до правди", — йдеться в офіційній заяві.

Окрім того, представники Білого дому закликали команду очільника Кремля Володимира Путіна та її ставлеників "припинити брутальний тиск" на журналістів і активістів на Донбасі та в окупованому Росією Криму.

За словами Лангенкемпа, безкарність лише приводить до зростання злочинності, придушення медійного середовища, приховування інформації, необхідної для здорової демократії.

Не можна не звернути увагу на те, що 21 жовтня офіційно стало відомо, що суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета відмовив у допитах посадовців, про які просив захист обвинувачених. Що важливо розуміти, мовиться про главу держави Володимира Зеленського, очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова та двох колишніх генпрокурорів. Як відомо, ці посадовці неодноразово публічно визнавали, що їм відомі матеріали справи, обставини злочину. Однак прокурор зразу ж виступив проти допиту цих людей, сказавши, що вони не є безпосередніми свідками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у четверту річницю вбивства відомого журналіста Павла Шеремета  посольство США в Україні приєдналось до вимог неупередженого розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?