У США розкрили головні ризики штаму Дельта, який швидше за вітрянку та Еболу
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розкрили головні ризики штаму Дельта, який швидше за вітрянку та Еболу

У США розкрили головні ризики штаму Дельта, який швидше за вітрянку та Еболу
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах лікарі виступили із заявою про швидкість поширення й заразності нового коронавірусного штаму “Дельта”, який виявився небезпечнішим за вітрянку.

Джерело: The Washington Post

За даними Центру з контролю й профілактики інфекційних захворювань (CDC), штам поширюється аналогічно легко до вітряної віспи, а також виявився швидшим за Еболу, сезонний грип, так званий “іспанський грип” 1918 року, віспу, MERS і SARS.

Директорка CDC, докторка Рошель Валенські підтвердила справжність документу й додала - все “дуже серйозно”. Утім, вона підтвердила й хороші новини - вакциновані люди на 90% захищені від ускладнень, навіть попри можливість заразитися.

У документах щодо попередніх висновків про “Дельта” говориться, що вакциновані, але заражені цим штамом люди все ще можуть поширювати його надалі, як невакциновані.

За уточненням медіа, дослідження спонукали CDC вже цього тижня зобов’язати вакцинованих громадян Сполучених Штатів користуватися масками у приміщеннях, а також у присутності людей з групи ризику чи у спільнотах зі значним рівнем поширення інфекції.

За висновками спеціалістів, вакцини надають наступний захист від вірусу:

  • запобігають на 90% від важкого перебігу хвороби - фактично це вдесятеро знижує ризики смерті чи важкого захворювання;

  • вакциновані мають утричі менші ризики заразитися, хоча деякі вакцини є менш стійкими до нового штаму коронавірусу.

Штам коронавірусу Дельта

Новий штам коронавіруса B.1.617.2 на сьогоднішній день вважається найнебезпечнішим — він високо заразний і потенційно більш смертоносний. Найбільша кількість захворювань цим штамом реєструється у молодих людей 12-20 років.

Delta-штам в 1,6 рази агресивніше інших відомих штамів, він в 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації і в 1,5 рази частіше — в реанімацію. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих — вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?