У США розкрили один з планів Байдена щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розкрили один з планів Байдена щодо України

У США розкрили один з планів Байдена щодо України
Джерело:  online.ua

Американський глава Джо Байден налаштований посприяти вступу в Європейський Союз України та республіки Білорусь. Про це заявила представниця Демократичної партії, глава Групи підтримки України в Палаті представників Конгресу США Марсі Каптур. Вона стверджує, що Байден вважає важливим зміцнення Трансатлантичної спільноти, що можна зробити за допомогою України. Крім України, Байден підтримує приєднання до ЄС Білорусі. До речі, українська влада також розраховує, що Байден посприяє тому, щоб Україна отримала рівноправне членство в НАТО, оскільки це важливо не тільки для нашої країни, але і для безпеки всієї Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

"Президент Джо Байден не вимагає ніяких додаткових знань з приводу того, що повинно бути зроблено в Центральній Європі (як відповідь США на події в Білорусі). Він повністю підтримує зміцнення трансатлантичного співтовариства і приєднання таких країн як Україна і Білорусь в Євросоюз. Такі ж цілі і у мене ", - розкрила Каптур один з планів Байдена щодо України.

Також вона жорстко розкритикувала главу Білорусі Олександра Лукашенка, який замість того, щоб піти на компроміс зі своїм народом, який вимагає відновлення демократії, вирішив звернутися за допомогою до президента Росії Володимира Путіна, щоб отримати від нього гарантії по кредитах і допомогу від пропагандистів і спецслужб РФ . Каптур сподівається, що стосовно керівництва Білорусі і Росії, які причетні до порушень прав білорусів, будуть розширені американські санкції.

Важливо відзначити, що після інавгурації Джо Байден вже провів перші переговори з російським главою Володимиром Путіним - вони обговорили двосторонні відносини США і Росії, а також ситуацію на Донбасі і в Україні, з приводу чого у них виникли серйозні розбіжності. Байден говорив з Путіним жорстко і відверто. Як повідомили в Білому домі, президент США дав зрозуміти главі Кремля, що буде захищати суверенітет України і допомагати боротися з агресією Росії. Путін же категорично не згоден з позицією Байдена по Донбасу. У Кремлі заявили, що Путін не має наміру поступатися і буде невпинно доводити свою позицію до США та інших союзників України, поки не доб'ється власних цілей.

Однак, переговори Байдена і українського лідера Володимира Зеленського поки так і не відбулися. Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер розкритикував Байдена за таку позицію по відношенню до України. Він вважає, що США повинні відновити стратегічний діалог з офіційним Києвом, оскільки в Україні наростають побоювання, які може легко розвіяти команда Байдена. Для цього, на думку Волкера, Байден повинен якомога швидше зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському та продемонструвати незмінну підтримку США українській державі і українцям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський поставив головне питання України Байдену. Український лідер запитав у глави Білого дому, чому Україна досі не в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?