У США випробують майже безшумний надзвуковий літак X-59
Категорія
Технології
Дата публікації

У США випробують майже безшумний надзвуковий літак X-59

У США випробують майже безшумний надзвуковий літак X-59
Джерело:  online.ua

Експериментальна модель Х-59 – це новий літак, який долає звуковий бар'єр без характерного гучного "удару". Принаймні на це розраховують інженери NASA, які займаються розробкою безшумної технології в рамках програми Quesst. Інженери вже готові до першого випробування.

Джерело: Space.com

У США випробують майже безшумний надзвуковий літак X-59

На нових фотографіях видно, що надзвуковий X-59 припаркований на злітно-посадковій смузі на заводі Lockheed Martin Skunk Works у Палмдейлі, штат Каліфорнія. Літак був переміщений з будівельного майданчика в зону випробувань 19 червня.

Деталі про X-59

Ця подія розпочинає серію наземних випробувань, щоб переконатися, що X-59 безпечний і готовий до польоту в рамках місії NASA Quesst, яка має на меті продемонструвати, що літак може літати швидше за швидкість звуку (або 1 Маха), не генеруючи гучних звукових ударів, які зазвичай створюють надзвукові літаки.

NASA пролетить на X-59 над кількома населеними пунктами, щоб зібрати дані про реакцію людей на звук, що генерується під час надзвукового польоту. NASA передасть ці дані американським і міжнародним регуляторам, щоб, імовірно, уможливити комерційні надзвукові польоти над сушею, – йдеться у заяві космічного агентства.

Очікується, що для людей на землі надзвуковий реактивний літак X-59 спричинить лише легкий стукіт, еквівалентний грюканню дверцят автомобіля, що стоїть поруч. Для порівняння, попередні покоління надзвукових літаків, як відомо, призводили до дрижання шибок в помешканнях, коли летіли над ними зі швидкістю, більшою за швидкість звуку.

Таким чином, X-59 може призвести до встановлення нових правил надзвукових польотів над сушею, що відкриє нові можливості для швидших комерційних вантажних і пасажирських авіаперевезень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?