У США висунули звинувачення щодо шпигуна РФ. Він видавав себе за громадянина Бразилії
Категорія
Світ
Дата публікації

У США висунули звинувачення щодо шпигуна РФ. Він видавав себе за громадянина Бразилії

У США висунули звинувачення щодо шпигуна РФ. Він видавав себе за громадянина Бразилії
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні передають до суду справу росіянина, родом із Калінінграда, який нібито був шпигуном ГРУ. Він навчався в США, представляючи себе громадянином Бразилії, і намагався влаштуватися на роботу до Міжнародного кримінального суду, але його викрили і ув'язнили.

Джерело: The Washington Post

У США висунули звинувачення щодо шпигуна РФ

Минулого тижня Мін'юст США направив обвинувальний висновок до Федерального суду у справі "Віктора Мюллера-Феррейри". Однак, як з'ясувало слідство, насправді ця людина є Сергієм Черкасовим, який працював на створення нової особи для приховування своїх контактів майже десять років. Його викрили ще минулого року.

Обвинувальний висновок, направлений у Федеральний суд у Вашингтоні у справі "Віктора Мюллера-Феррейри", став результатом багаторічної роботи ФБР. У ході розслідування слідчі отримали доступ до матеріалів, зібраних бразильськими органами влади. Крім того, їм вдалося отримати дозвіл на проведення зустрічі із Черкасовим-Феррейрою під вартою у місті Сан-Паулу.

Що відомо про цього шпигуна РФ

У 2018 році Сергій Черкасов, використовуючи хибну особу "Віктор Мюллер-Феррейра", розпочав навчання на міжнародних відносинах в Університеті Джонса Гопкінса.
За даними Федерального бюро розслідувань США, за останні роки Черкас став цінним контактом російської розвідки завдяки своїм зв'язкам у Вашингтоні. Він передавав інформацію своїм кураторам у ГРУ, яка була для них цікавою, у тому числі про реакцію топ-чиновників адміністрації Байдена на нарощування військ Росією біля кордонів України та можливий початок повномасштабної війни.

Завершивши навчання, "Феррейра" мало не отримав ще вигіднішу для агентурної діяльності роботу – у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі. Справа майже дійшла до 6-місячного стажування, і все відбувалося вже у період, коли МКС почав збирати докази воєнних злочинів РФ в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?