У США заявили про нестачу ресурсів в Кремля для продовження війни проти України через західні санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

У США заявили про нестачу ресурсів в Кремля для продовження війни проти України через західні санкції

У США заявили про нестачу ресурсів в Кремля для продовження війни проти України через західні санкції
Джерело:  online.ua

За словами координатора з питань санкцій у Держдепі США Джеймса О’Браєна, західні санкції проти РФ, введені через злочинну агресію проти України, вже викликали в Кремля дефіцит коштів для продовження війни.

Джерело: сайт Держдепу США

Що відомо про вплив західних санкцій на економіку РФ та спроможність продовжувати війну 

Зокрема, О’Браєн зазначив, що західні країни заморозили 300 млрд доларів російських коштів на банківських рахунках із загальних 630 млрд, які РФ стрімко витрачає на війну проти України.

Ми вважаємо, що Росія витратила понад 80 млрд лише у перші місяці цієї війни. І, на додачу, можна бачити скорочення у бюджеті. Вони нещодавно втратили свій найцінніший ресурс - можливо до 900 тисяч росіян виїхали з країни через мобілізацію, санкції і війну, - наголосив О’Браєн.

У Вашингтоні також зазначають, що РФ стало набагато важче виробляти в себе необхідну військову техніку, спорядження та обладнання для продовження війни проти України.

Хоча вони трохи заробляють з продажу нафти, газу та добрив, вони не можуть купити багато чого необхідного для сучасного ведення війни. Так, станом на вересень імпорт напівпровідників впав на 70%, - підкреслив О’Браєн.

Вашингтон вважає, що у найближчі роки економіка РФ скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року - на 20%.

О’Браєн додав, що у Кремлі шукають способи обходити санкції через інші країни, купуючи товари подвійного призначення, та попередив, що США не будуть толерувати сприяння у цьому.

Наш сигнал дуже чіткий: якщо будь-яка компанія надає Росії підтримку у тому, щоб обходити санкції, вона сама підставляється під санкції. Ми доносимо цей сигнал до бізнесу не лише у партнерських країнах, але й у Китаї, Туреччині, Індії та інших, - наголосив представник Держдепу США.

Однак, за інформацією журналістів видання  Financial Times, перед початком повномасштабної війни проти України глава російського "Сбербанку" Герман Греф і голова ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна намагались відмовити кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна від масштабного вторгнення, побоюючись економічної катастрофи в РФ.

Зокрема, Греф підготував для Путіна презентацію на 39 сторінок, в якій попереджав його про катастрофічні наслідки вторгнення в Україну.

Глава ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна також висловлювала думку, що російська економіка в разі війни опиниться під загрозою.

Однак як йдеться в матеріалі ніхто, так і не зміг переконати Путіна в тому, що напад на Україну – фатальна помилка і для нього особисто і в цілому для всієї Росії.

Вони були досить сміливі, щоб попросити про зустріч, але вони не змогли донести свій меседж, - наголошується у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?