У Туреччині витягли з-під завалів українку та її 4-річну дитину
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині витягли з-під завалів українку та її 4-річну дитину

У Туреччині витягли з-під завалів українку та її 4-річну дитину
Джерело:  online.ua

Рятувальні підрозділи у турецькому місті Іскендерун витягли з-під завалів будинку внаслідок масштабного землетрусу уродженку України та її 4-річного сина. 

Джерело:   CNN Turk

Що відомо про порятунок громадянки України в Туреччині 

Зазначається, що рятувальники витягли з під завалів Олени Акгьоль та її 4-річного сина Юкселя.

Жінка проживає на території Туреччини, але народилась в Україні.

Хлопчика витягли до того, як в уламках відкрився отвір для порятунку. Потім Олену Акгьоль витягли з-під уламків за допомогою ретельної операції і передали медичним бригадам.

Наразі відомо, що стан здоров'я матері та сина задовільний.

Що відомо про кількість жертв землетрусу в Туреччині 

Станом на 10 лютого 2023 року землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя понад 21 тисячи людей. Під завалами досі перебувають люди. Рятувальні операції тривають.

За інформацією видання Aljazeera, кількість загиблих у Туреччині зросла до 18,3 тис. осіб. Травмовано понад 74 тис осіб. З моменту першого потужного землетрусу в Туреччині сталося 1 тис 509 афтершоків.

За прогнозом аналітичного рейтингового агенства  Fitch Raitings, збитки від масштабного землетрусу у Туреччині перевищать 4 млрд доларів.

Економічні збитки важко оцінити, оскільки ситуація розвивається, але вони, скоріш за все, перевищать 2 мільярди доларів і можуть досягти 4 мільярдів доларів або більше, - повідомляють аналітики.

Страхові збитки складуть близько $1 млрд через низьке страхове покриття постраждалих регіонів.
За даними агентства, "турецький пул страхування на випадок катастроф" (TCIP), створений після землетрусу в Ізміті в 1999 році, покриває тільки збиток, нанесений будівлям в міських районах, але не поширюється, зокрема, на людські втрати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?