У Туреччині заявили про неможливість припинити війну в Україні без переговорів з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

У Туреччині заявили про неможливість припинити війну в Україні без переговорів з Кремлем

У Туреччині заявили про неможливість припинити війну в Україні без переговорів з Кремлем
Джерело:  online.ua

За словами радника турецького лідера Реджепа Ердогана Фахреттіна Алтуна, світова спільнота не зможе зупинити розв'язану Кремлем війну проти України без переговорів із представниками диктаторського режиму Володимира Путіна.

Джерело:  Reuters

Туреччина вимагає від України та Заходу переговорів з Кремлем щодо завершення війни

Радник Ердогана наголосив, що дехто дуже зацікавлений у продовженні війни РФ проти України.

Міжнародна спільнота не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Москву. Дипломатія та світ мають перемогти. Ми прагнемо використовувати відносини Туреччини з Росією та Україною для досягнення взаємоприйнятного рішення, - зазначив Фахреттін Алтун.

Помічник Ердогана заявив, що нібито деякі країни "намагалися підірвати намагання Туреччини щодо налагодження діалогу між Україною та РФ", втім, не уточнив які саме.

Правда в тому, що деякі наші друзі не хочуть, щоб війна закінчилася. Вони проливають крокодилові сльози, - заявив Алтун.

При цьому сам Ердоган заявив, що на переговорах із Путіним в Сочі домовився щодо використання російських рублів у торгівлі з РФ.

 Ердоган також повідомив, що в Сочі була підписана "дорожня карта" з економічного співробітництва, в якій є намір збільшити товарообіг між країнами до 100 млрд доларів.

При цьому Ердоган в черговий раз запропонував кремлівському диктатору провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Реджеп Ердоган та Володимир Зеленський (фото - facebook.com/president.gov.ua)

Ердоган навів вдалий, на його думку, приклад перемовин в Стамбулі, що призвів до угоди щодо "зернового коридору".

Попри труднощі, я вірю в те, що криза буде вирішена за столом переговорів. Я ще раз нагадав Путіну, що ми можемо прийняти його зустріч із Зеленським. Ми будемо продовжувати свої наміри, - заявив президент Туреччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?