У Великій Британії ховають принца Філіпа — пряма трансляція
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії ховають принца Філіпа — пряма трансляція

У Великій Британії ховають принца Філіпа — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

17 квітня в Віндзорському замку проходять похорони принца Філіпа - чоловіка британської королеви Єлизавети II, який помер за два місяці до свого 100-річчя. Його відспівування відбувається в каплиці Святого Георгія в присутності лише близьких родичів. Королівський палац транслює церемонію прощання з герцогом Единбурзьким в прямому ефірі.

Джерело: Youtube-канал The Royal Family

У церемонії прощання з Філіпом взяли участь понад 700 військових Королівського флоту, морської піхоти, британської армії і Королівських військово-повітряних сил. Під час відспівування хор виконає улюблені композиції Філіпа, а після служби труну опустять в королівське сховище під державний гімн.

Похорон принца Філіпа транслюють у всьому світі. Спостерігати за церемонією прощання з чоловіком королеви Єлизавети II можна онлайн.

Похорон принца Філіпа 17 квітня - пряма трансляція (відео)

Як у Великій Британії ховають принца Філіпа

Похорон принца Філіпа, герцога Единбурзького, проходить не в державному, а в королівському форматі. Прощання почалося з національної хвилини мовчання в каплиці Святого Георгія у Віндзорі. До цього в Великій Британії вісім днів діяв національний траур. В даний час в країні приспустили всі прапори.

Похорон принца Філіпа 17 квітня (фото - скріншот відео)

Труну принца Філіпа перевезли з Віндзорського замку до каплиці Святого Георгія в спеціально модифікованому Land Rover, який він особисто допомагав спроєктувати. Члени королівської сім'ї пройшли за труною, а королева окремо вирушила до каплиці. Процесія тривала вісім хвилин під залпи військові знаряддя і дзвін комендантської години.

Похорон принца Філіпа 17 квітня (фото - скріншот відео)

Після церемонії прощання принца Філіпа поховають в Королівському сховищі каплиці.

Останні дні життя і смерть принца Філіпа

Чоловік королеви Великої Британії принц Філіп помер вранці 9 квітня в Віндзорському замку. Він не дожив два місяці до свого 100-річчя. Герцог Единбурзький помер через два тижні після повернення з лікарні, де йому була проведена операція на серці.

Через проблеми зі здоров'ям принц Філіп ще в 2017 році відмовився від королівських обов'язків. З тих пір його рідко бачили на публіці, але він до останніх днів свого життя намагався сам себе обслуговувати і провести час з дружиною, з якою прожив у шлюбі 73 роки.

У Букінгемському палаці зізналися, що принц Філіп дуже сильно не хотів померти в лікарні. Коли після операції він повернувся в Віндзор, то заявив, що більше ні за що не повернеться в лікарню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?