У ВООЗ назвали країни з випадками нового індійського штаму коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ назвали країни з випадками нового індійського штаму коронавірусу

У ВООЗ назвали країни з випадками нового індійського штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я уточнили ступінь поширення так званого індійського штаму коронавірусу, який призвів до критичної епідемічної ситуації у відповідній країні.

Джерело: УНН

Станом на вівторок, 11 травня, індійський варіант інфекції зареєстрували вже на території 49 держав світу.

У тижневому звіті експертів організації говориться, що з 4,5 тисячі вивчених фрагментів генів з 44 країн у всіх шести регіонах ВООЗ були пов'язані з B.1.617. Пізніше стало відомо ще про 5 країн, де підтвердили відповідні інциденти.

Згідно з офіційними висновками світових фахівців, перші випадки B.1.617 виявили в Індії у жовтні 2020 року. Країною з найбільшою кількістю таких діагнозів за межами Індія стала Велика Британія.

На рівні ВООЗ змінили кваліфікацію варіанту коронавірусу з Індії на “варіант, що викликає занепокоєння на глобальному рівні”.

Станом на останній тижневий звіт організації, більш старий британський штам (VOC 202012/01) поширився додатково на ще 7 держав, південноафриканський варіант (501Y.V2) знайдений ще 5 країнах, а бразильський (P.1) поширився ще на 4 країни.

В цілому станом на 11 травня про випадки VOC 202012/01 заявили 149 країн світу, про випадки 501Y.V2 вже 102 країни, а про випадки P.1 відомо з 60 країн.

Коронавірус у світі

Ситуація з епідемічними показниками, пов’язаними з COVID-19, продемонструвала покращення. Наприклад, упродовж останнього тижня у світі зменшилася кількість летальних випадків.

Наразі відповідна статистика вказує на добовий приріст випадків у 5,5 мільйона, а також близько 90 тисяч смертей. В цілому ситуація залишається на піковому рівні у порівнянні з попередніми місяцями, до загострення.

Індія стала найбільш ураженим і критичним регіоном з поширення коронавірусу. У Південно-Східній Азії близько 95% нових випадків припадає саме на цю країну, разом з 93% усіх смертей в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?