У ВООЗ озвучили єдиний сценарій подолання нової хвилі пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ озвучили єдиний сценарій подолання нової хвилі пандемії коронавірусу

У ВООЗ озвучили єдиний сценарій подолання нової хвилі пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я виступили з попередженням щодо єдиного шляху для боротьби проти очікуваних і прогнозованих спалахів коронавірусу COVID-19 - всеосяжної вакцинації.

Джерело: Le Figaro

За словами директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, вакцинальні кампанії у різних країнах - це захист людей від важкого перебігу хвороби, який може супроводжуватися зокрема госпіталізацією.

Він додав, раніше експерти говорили про необхідність досягнення колективного імунітету - вакцинація дозволила б захистити до 80% населення. Утім, все змінило поширення штаму “Дельта”.

Для того, аби “щоб вийти з гострої фази, необхідно виробити всеосяжний підхід, одночасно нарощуючи масштаби вакцинації, а також потенціал виробництва”.

“Нам необхідно розширювати географію виробничих потужностей з урахуванням місцевих можливостей і експертного досвіду. І, третє, нам необхідно збільшити обмін дозами. Країни повинні більш активно ділитися дозами вакцин”, - уточнив Клюге.

Він стверджує, що формування колективного імунітету світові експерти не вважають першочерговим завданням.

“Дуже важливо уточнити, що вакцинація не є засобом досягнення колективного імунітету. Вакцинація дозволяє запобігти важкий перебіг захворювання і смерті. Ми бачимо, що захворюваність з тяжким перебігом та смертність в країнах, які нарощують охоплено щепленнями, істотно знижується. Дуже важливо, що величезний тиск, який був на системах охорони здоров'я, поступово знижується”, - наголосив голова регіонального підрозділу ВООЗ.

Вакцинація в Україні

Станом на 10 вересня загальна кількість щеплень, проведених на території України, сягнула понад 11 мільйонів. Повну вакцинацію пройшли вже 4,6 мільйона осіб, тоді як інші 5,7 мільйона отримали першу дозу препарату.

Сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 вже з’явилися в застосунку Дія. Згенерувати документ може кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?