У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V

У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили про проблеми з глобальним визнанням російської вакцини “Спутнік V” проти коронавірусу, оскільки Москва не надала належних документів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами голови підрозділу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, від російської сторони буквально не було отримано всієї документації, яка б зробила можливим визнання відповідної вакцини.

Цей етап вкрай важливий, оскільки всі відповідні препарати перед отриманням дозволу на використання у країнах були перевірені й підтримані на рівні експертів організації.

“Процес, який міг би дозволити включити вакцину Супутник V в перелік дозволених для екстреного застосування, не завершений. Для того, щоб ця вакцина була включена в перелік рекомендованих ВООЗ, наші експерти повинні вивчити певні матеріали, які повинен подати виробник, повинні бути проведені інспекції та перевірки з боку команди ВООЗ на виробничих потужностях. Скажу так: цей процес не завершений. Більш того, ВООЗ навіть не отримала повний пакет документів на цю вакцину”, - пояснив Хабіхт.

Він додав, що про визнання вакцини можна буде говорити лише тоді, коли буде отримано всі необхідні документи. Водночас фахівець нагадав, що ВООЗ в цілому доклала зусиль для визнання вакцин з різних країн, зокрема Китаю.

“Ця тема - визнання вакцини CoronaVac обговорювалося представниками ВООЗ та лідерами європейських країн. Можна говорити про те, що це насправді не тільки проблеми європейського регіону, а й проблема глобального рівня. Крім того, це питання обговорювалося в Комітеті Міжнародних медико-санітарних правил з питань реагування на COVID-19 в липні 2021”, - уточнив Хабіхт.

Він зауважив, що позиція ВООЗ перш за все полягає в рекомендаціях для усіх країн, зокрема держав Євросоюзу, щодо визнання всіх препаратів, які внесли до згаданого переліку вакцин екстреного застосування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?