У Зеленського детально відповіли на претензії режима Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського детально відповіли на претензії режима Путіна щодо Донбасу

У Зеленського детально відповіли на претензії режима Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Офіс президента України назвав класичним прикладом пропаганди звинувачення, які висуває Кремль щодо процесу врегулювання війни на Донбасі. Москва систематично дорікає українській стороні пасивністю, однак це не відповідає дійсності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву радника голови ОП Михайла Подоляка.

За його словами, речника президента РФ Дмитра Пєскова не важко передбачити в його твердженнях.

"Проте, якщо згадати деталі домовленостей, досягнутих на саміті в Парижі у грудні 2019 року, то в першому ж пункті цих домовленостей говорилося про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації на Донбасі. Зокрема, це і звільнення всіх утримуваних осіб та допуск представників Червоного хреста до всіх утримуваних осіб. Щоб виконати цю обіцянку гуманітарного характеру, не потрібні жодні додаткові або спеціальні політичні кроки від України, це не питання політичної волі з будь-чийого боку. Щоб допустити представників Червоного хреста і звільнити людей, потрібно всього лише кілька простих рішень — саме з боку Росії. Однак, це не виконано", - зауважив Подоляк.

Водночас українська сторона виконує домовленості про відкриття нових КПВВ, однак окупаційний режим блокує перетин зі свого боку.

"Уже ці два приклади показують, що проблема деескалації точно не в політичній волі України. Навпаки, тільки завдяки особистій наполегливості Володимира Зеленського вдалося розблокувати багато складних питань, які не мали вирішень роками. Якщо РФ вперто не виконує навіть базові обіцянки гуманітарного характеру, які дійсно могли б полегшити життя і скоротити страждання людей через війну, то розмови про політику з їхнього боку виглядають надто цинічно неправдоподібно. А з точки зору людей на Донбасі — навіть абсурдно", - додав посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, мінські домовленості не дозволяють тривалий час врегулювати війну на Донбасі через наявність критичних недоліків, вважає віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков. Перш за все вони неоднозначні, що дозволяє дуже різно трактувати врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?