У Зеленського назвали єдиний спосіб порушити монополію РФ на поставки газу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали єдиний спосіб порушити монополію РФ на поставки газу

У Зеленського назвали єдиний спосіб порушити монополію РФ на поставки газу
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що єдиним способом порушити монополію офіційної Москви на поставки газу є вимога дотримання третього енергетичного пакета ЄС в процесі сертифікації оператора "Північного потоку-2".

Джерело: інтерв’ю Дмитра Кулеби Польському інституту міжнародних справ ( PISM)

В МЗС розповіли про спосіб порушити монополію Кремля на поставки газу

"Єдиний спосіб порушити монополію Кремля на поставки газу - це вимагати повного дотримання духу і букви третього енергетичного пакету ЄС в процесі сертифікації оператора "Північного потоку - 2", - наголосив український дипломат.

Окрім того, очільник МЗС звернув увагу на те, що команда Володимира Зеленського також захищає право польської компанії PGNiG брати участь в сертифікації скандального російського проєкту.

"Наше спільне завдання - запобігти сертифікації "Північного потоку-2", оскільки він не відповідає формальним або істотним вимогам Третього енергопакету ЄС", - заявив український дипломат.

Дмитро Кулеба наголосив, що офіційний Київ продовжує боротьбу за свої права, оскільки український газовий ринок відповідає європейським правилам та наразі знаходиться на одній стороні фронту з європейськими партнерами.

"Ключем до розв'язання кризи безпеки в Європі і побудови майбутнього, яке принесе користь всім, є дотримання всіма членами спільноти норм і принципів міжнародного права, а також цивілізованих правил партнерських відносин між державами", - каже глава МЗС.

Варто також зазначити, що раніше глава держави Володимир Зеленський звинуватив команду Володимира Путіна в організації газової кризи в Європі, закликавши офіційний Брюссель скоординувати свою відповідь з Україною.

Читайте також:

  • У команді Путіна назвали дві умови для збільшення транзиту газу через Україну

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?