У Зеленського назвали головний фактор для врегулювання війни на сході
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали головний фактор для врегулювання війни на сході

У Зеленського назвали головний фактор для врегулювання війни на сході
Джерело:  online.ua

На рівні Офісу президента України наголосили, що без участі російського режиму в переговорах неможливо завершити збройне протистояння на сході держави, у Донецькій та Луганській областях.

Джерело: РБК-Україна

За словами голови адміністрації Андрія Єрмака, офіційний Київ не намагається жодним чином скасувати чи замінити чинні формати врегулювання двосторонніми контактами Володимира Зеленського та Володимира Путіна напряму.

Водночас на Банковій зацікавлені у використанні всіх можливих дипломатичних шляхів, які торкаються теми врегулювання війни на сході. Ключові питання цього протистояння не можуть бути вирішені без участі Кремля.

“Західні друзі України підтримують нас, і ми діємо так, що кожна наша ініціатива – абсолютно зрозуміла і передбачувана для наших партнерів. У тому числі це стосується і питання про переговори двох лідерів – України і Росії”, - наголосив Єрмак.

Він звернув увагу на необхідність повноцінного аналізу щодо того, наскільки були виконані домовленості, досягнуті на паризькому саміті “нормандської четвірки” у грудні 2019 року. Це оцінено як базове завдання потенційної зустрічі на найвищому президентському рівні.

“Ми бачимо, що принципові речі гуманітарного характеру і в сфері безпеки досі не реалізовані. Є й інші питання, які правильно обговорювати саме на найвищому рівні”, - резюмував Єрмак.

Водночас на рівні Міністерства закордонних справ виданню підтвердили, що бачать однозначні спроби з російського боку знизити активність у дипломатичному врегулюванні на сході України.

Наприклад, Кремль систематично намагався знизити важливість “нормандського формату” для Донбасу, а зараз такі контакти лише тривають за лінією МЗС. Утім навіть їх російський уряд також намагався зупинити.

Зустріч Зеленського та Путіна натомість ще не погоджена. Москва відсилає Київ говорити з маріонетковим окупаційним режимом, з Зеленським російський диктатор готовий говорити лише про відновлення двосторонніх відносин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?