У Зеленського назвали причини нового загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали причини нового загострення на Донбасі

У Зеленського назвали причини нового загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українська делегація у Тристоронній контактній групі визнала серйозне загострення, яке триває у зоні бойових дій на Донбасі. Очільник дипломатичної групи Леонід Кравчук стверджує, що це — результат закріпленої позиції офіційного Києва на переговорах. Перший президент вважає, що саме тиск, з яким стикається наразі російська сторона у процесі врегулювання, став головним чинником силової спроби похитнути українського опонента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю політика.

“Тиша” стала менше “тишею” ніж була, скажімо, тиждень тому. Тобто стріляють більше, є багато поранених, є багато контужених. Очевидно, що активність російської сторони зросла”, - наголосив дипломат.

За його словами, українська сторона намагається прояснити ситуацію, однак це все поки що залишається спробами.

“Останнім часом і Президент Володимир Зеленський, і Верховна Рада, і наша делегація у ТКГ значно посилили активність. Плюс санкції. Тобто Росія побачила, що Україна від слів перейшла до справи. Те, що раніше не робилося, хоча були можливості, зараз реально здійснюється”, - зробив висновок Кравчук.

Одночасно посилюється тиск з американської сторони, а відносини з європейськими країнами також не відзначаються поліпшеннями. Головними свідченнями цього стали твердження голови дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля після його провального візиту до Москви.

“Думаю, все це в цілому створило таку ситуацію, коли Росія відчула, що тиск на неї посилюється. І в таких випадках, як показує досвід, опонент намагається довести, що він теж, мовляв, не спить. І він починає якісь дії… Нам потрібно на силу відповідати силою, на свободу — свободою, на переговори — переговорами. Ми будемо ініціювати це. Ми будемо підтримувати розумні дії. І коли нас б'ють, ми не будемо удавати, що це провокація. Ми повинні бачити реальну ситуацію та діяти в умовах реальної ситуації”, - резюмував Кравчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим припинення вогню на Донбасі, який встановили з липня 2020 року, дотримується мінімально — про це говорять щоденні звіти штабу Операції Об’єднаних сил. Нещодавно з зони бойових дій приходили звістки про загострення, оскільки упродовж кількох тижнів сталося кілька смертельних інцидентів, а ще кількадесят військовослужбовців зазнали поранень. У середу, 3 березня, окупаційному режиму дозволили відкривати вогонь по українських силах буквально “на випередження”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?