У Зеленського назвали терміни завершення війни і повернення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали терміни завершення війни і повернення Донбасу

У Зеленського назвали терміни завершення війни і повернення Донбасу
Джерело:  online.ua

Переговорний процес по Донбасу між командами російського президента Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського знаходиться в глухому куті. Кремль блокує переговори з будь-яких надуманих причин, щоб змусити офіційний Київ піти на поступки. Тим часом в зоні ООС почалося загострення - за наказом Москви бойовики посилили обстріли по позиціях українських військових, щоб, в тому числі, помститися за блокування проросійських каналів, санкції проти кума Путіна і лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і жорстку позицію президента США Джо Байдена по газопроводу "Північний потік-2 ". Але в України є можливість повернути контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей і не допустити замороженого конфлікту, який вигідний Путіну. Таку думку висловив представник української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш, який вважає, що завершення війни на Донбасі і повернення контролю України над ОРДЛО відбудеться протягом найближчого десятиліття. Він переконаний, що українській владі вдасться створити такі умови, щоб Путін захотів вийти з Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на "Україна 24".

"Поки Росія не захоче вийти з Донбасу, зберігши обличчя або не зберігши його під тиском міжнародних сил, - ключ до миру в руках Росії. Наше завдання - просто створювати умови, коли Росія може захотіти вийти, тобто постійно цілеспрямовано послаблювати противника по всіх фронтах і використовувати ті геополітичні можливості, які час від часу виникають і є зараз. Думаю, що десятки років це тривати не буде. Не хочу робити прогнози, але думаю, реальна перспектива - найближчі 10 років як мінімум у нас є, щоб звільнити Донбас ", - вважає Гармаш.

Як відомо, російська сторона заблокувала переговори по Донбасу на вищому рівні. Команда Путіна вимагає, щоб український уряд ухвалив рішення щодо вигідних Кремлю законопроєктів, які фактично дозволять Росії управляти в Луганській і Донецькій областях. При цьому Росія намагається зняти з себе відповідальність за війну на Донбасі, звинувачуючи українських військових в порушенні перемир'я. Важливо відзначити, що саме Путін постійно провокує загострення на Донбас і за традицією звинувачує в ньому Київ. Останнє загострення, наприклад, стало наслідком нової заяви глави Кремля про те, що Росія "ніколи не кине Донбас". І хоча офіційна Москва почала стверджувати, що ця "допомога" передбачає тільки соціальну підтримку населення ОРДЛО, вона обернулася новими обстрілами в зоні ООС і втратами української армії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін задумав використовувати жителів ОРДЛО в новій махінації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?