У Зеленського оцінили шанси вступу в НАТО на тлі загрози з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили шанси вступу в НАТО на тлі загрози з боку РФ

У Зеленського оцінили шанси вступу в НАТО на тлі загрози з боку РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба озвучив прогноз, що Україна може стати членом НАТО, коли три столиці країн-учасниць Альянсу почнуть сприймати її "як незалежну та самостійну державу, а не як доповнення до Росії".

Джерело: латвійський портал новин  Sargs

Кулеба заявив, що поки Україна не може приєднатися до НАТО

За моїми підрахунками Україна приєднається до Альянсу, коли три столиці країн-учасниць НАТО змінять свій погляд на відносини з Україною, нарешті, почавши сприймати Україну як незалежну та самостійну державу, а не як доповнення до Росії. Але я точно знаю, що коли у цих столицях відбудеться зміна сприйняття, і вони більше не будуватимуть своїх відносин з Україною через призму двосторонніх відносин з Росією, ситуація кардинально зміниться. Проте, поки ця точка зору не зміниться, НАТО відкриє нам лише вікна для співпраці з Україною, але двері для приєднання — поки що будуть зачинені, - заявив український дипломат.

Журналісти поцікавилися у очільника МЗС про які конкретно столиці він говорить, однак Дмитро Кулеба не захотів уточнювати, звернувши увагу представників ЗМІ на недипломатичність подібної відповіді.

Також член команди президента Володимира Зеленського підтвердив, що офіційний Київ має намір продовжувати реформу на шляху до членства у НАТО, а вимоги РФ до Альянсу не розширюватися на Схід не мають жодного обґрунтування.

Україна сповнена рішучості продовжувати широкомасштабні реформи, щоб трансформувати наш сектор безпеки та оборони за принципами НАТО. Ми вдячні за те, що члени Альянсу залишаються відданими підтримці наших реформ, і високо оцінюємо прогрес, досягнутий дотепер, - підкреслив Дмитро Кулеба.

Не можна також не згадати про те, що очільник Кремля Володимир Путін вимагає "конкретних домовленостей" на папері із США та іншими членами НАТО, які б передбачали, що Альянс не буде розширюватися на схід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?