У Зеленського оцінили стан переговорів з Росією щодо війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили стан переговорів з Росією щодо війни

У Зеленського оцінили стан переговорів з Росією щодо війни
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України уточнили, що не вважають заблокованими переговори щодо врегулювання війни на рівні Тристоронньої контактної групи та в нормандському форматі.

Джерело: LB.ua

За словами заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви, російська сторона свідомо перетворює процес на неконструктивний.

“Тільки-но відбулося загострення на фронті, ми відразу попросили переговори з усіма трьома представниками “нормандської четвірки”. Кремль відмовився. Зараз, повторюся, планується розмова з лідерами Німеччини та Франції… Питання не в датах. Конкретно одна країна не хоче проведення цього саміту. Це – Росія. Бо коли сидять лідери вчотирьох, то всі чують позицію одне одного. На таких самітах нас відкрито підтримують лідери Німеччини та Франції. Президенту РФ це не дуже приємно слухати”, наголосив Жовква.

Він звернув увагу, що російській стороні, ймовірніше, навіть нема чого казати на подібних зустрічах. Кремль не виконав жоден з пунктів попередніх домовленостей. Єдине виключення — це режим припинення вогню, який наразі зіткнувся з кризою регулярних загострень.

“Не можна сказати, що мінський і нормандський формати заблоковані: відбуваються зустрічі на рівні ТКГ, радників лідерів “четвірки”. Однак складається враження, що РФ навмисно переводить ці перемовини в неконструктивне русло. Певно, вони їй не потрібні”, - резюмував посадовець.

Як розвивається загострення між Україною та Росією

У 2021 році стали регулярними порушення режиму перемир’я на Донеччині та Луганщині, внаслідок обстрілів ЗСУ зазнавали втрат.

У березні російська сторона оголосила про надзвичайні за масштабом військові навчання, нібито для яких до українського кордону перекинули тисячі солдатів і техніку.

Водночас на рівні Кремля почали лунати звинувачення у бік офіційного Києва, з яких агресором стала саме українська сторона. Також в адміністрації президента Володимира Путіна дозволяли собі прямі погрози про “кінець України” у разі повномасштабної ескалації на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?