У Зеленського озвучили попередження РФ щодо визнання "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського озвучили попередження РФ щодо визнання "ЛДНР"

У Зеленського озвучили попередження РФ щодо визнання "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Член команди глави держави Володимира Зеленського та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно попередив Кремль, що можливе визнання Росією угруповань "ДНР" та "ЛНР" означатиме її повний вихід з Мінських домовленостей.

Джерело: "Радіо Свобода"

Кулеба звернувся до Москви на тлі можливого визнання "ЛДНР" Росією

Можливе визнання "ЛНР" та "ДНР" Російською Федерацією стане очевидним і повним виходом Росії з Мінських домовленостей", - наголосив український дипломат.

Він вкторе нагадав про те, що Росія є стороною конфлікту і має виконувати частину Мінських домовленостей, починаючи з безпекової частини.

Зараз абсолютно беззаперечним є факт, що відповідальність за ситуацію і за майбутнє виконання Мінських домовленостей лежить на Російській Федерації, - додав Дмитро Кулеба.

Дипломат також звернув увагу на те, що офіційний Київ протягом останніх років зробив все для того, щоб зміцнити зв’язки з мешканцями окупованих територій, а також для виконання Мінських домовленостей та рішень нормандських самітів.

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Що відомо про можливе визнання Росією "ЛДНР"

Як уже згадувалося раніше, 19 січня депутати КПРФ внесли до Держдуми проєкт звернення до російського президента щодо необхідності визнання державності т.зв. "ЛНР" та "ДНР", а також почали вимагати перемовин із їхніми ватажками для "створення правової основи міждержавних відносин".

Окрім того, очільник Держдуми РФ В'ячеслав Володін робить вс еможливе, щоб виправдати ідею офіційного визнання Росією окупованих територій України "республіками" наближенням НАТО і необхідністю забезпечити безпеку "російських громадян та співвітчизників" в ОРДЛО.

Офіційний Київ ніколи не визнавав і не визнає "самостійність" окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), які в Росії називають "ДНР" та "ЛНР", вважає їх терористичними організаціями та поплічниками РФ в окупації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?