У Зеленського пообіцяли покарати підсанкційних політиків за втручання у вибори в США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пообіцяли покарати підсанкційних політиків за втручання у вибори в США

У Зеленського пообіцяли покарати підсанкційних політиків за втручання у вибори в США
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України відзначили, що спроба втручання у вибори президента Сполучених Штатів з боку київських політиків не залишиться без належної уваги. Голова адміністрації Андрій Єрмак анонсував покарання для посадовців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика у Twitter.

За його словами, чинна українська влада зробить усе необхідне для цього.

"Для пояснення — незалежно від партійної приналежності ця адміністрація зробить усе, що в її силах, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання у вибори в США", - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, американський уряд напередодні впровадив санкції проти українського народного депутата Олександра Дубінського, який належить до парламентської фракції "Слуга народу". Іншим фігурантом санкційного рішення став депутат Андрій Деркач.

Їх звинуватили у свідомому поширенні інформації, яка могла вплинути на виборчий процес восени 2020 року в Сполучених Штатах. Деркача у документах буквально назвали "російським агентом".

Дубінський на це відреагував обуренням та заявою про те, як у Вашингтоні користуються "брехливими доносами" Центру боротьби з корупцією.

Раніше від президента Зеленського зажадали реакції на резонансний інцидент, адже Дубінський входить у коло найактивніших нардепів від пропрезидентської фракції.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента українського лідера заявили, що Володимир Зеленський не буде реагувати на це, оскільки останній насамперед є депутатом, тому коментувати ситуацію перш за все повинні у фракції та депутатському корпусі, а не на Банковій.

У цілому під санкційний удар Штатів потрапилитакож експомічник нардепа Деркача Дмитро Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик, екс-нардеп-утікач Олександр Онищенко, а також оточення Деркача — Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель. Крім того, також санкції ввели проти сайтів "Ера-Медіа", Only News, NabuLeaks і "Скептик".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?