У Зеленського повідомили про зміни у графіку переговорів з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського повідомили про зміни у графіку переговорів з РФ

У Зеленського повідомили про зміни у графіку переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Представник президента України Володимира Зеленського у Конституційному суді Федір Веніславський повідомив, що переговори з РФ в районі річки Прип'ять на кордоні з Білорусю розпочнуться через кілька годин.

Джерело: Телеканал"Рада"

Україна перенесла на кілька годин переговори з РФ 

За словами Веніславського, представники України будуть добиратись до місця переговорів більше часу, ніж очікувалось.

У зв’язку з безпековою ситуацією маршрут змінено, тому я думаю, що перемовини розпочнуться протягом декількох годин. Для того, щоб забезпечити максимальну безпеку нашій делегації, вони поїхали таким маршрутом, який не складає загрозу для їхнього життя та не було відоме їхнє місцеперебування, - повідомив Веніславський.

Представник президента у Конституційному суді не назвав склад української делегації з причин безпеки.

Веніславський вважає, що до кінця дня вже буде повна інформація про стартові позиції та результати перемовин.

Також він додав, що білоруси також будуть брати участь у перемовинах, але як спостерігачі.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський відверто сказав, що не дуже вірить в успіх цих переговорів.

Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс, - сказав президент.

За його словами, білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час телефонної розмови запевнив його, що російські війська не будуть йти на Україну з території Білорусі.

У мене відбулася телефонна розмова з Олександром Лукашенком. Ми не розмовляли з ним два роки. А сьогодні я говорив з ним дуже предметно. Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки і вертольоти летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб йшли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому, - розповів Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?