У Зеленського прокоментували майбутню зустріч Путіна і Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прокоментували майбутню зустріч Путіна і Байдена

У Зеленського прокоментували майбутню зустріч Путіна і Байдена
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що потенційна зустріч президентів РФ і США Володимира Путіна та Джо Байдена не суперечить інтересам Києва.

Джерело:  CNN

Як у Зеленського реагують на потенційну зустріч Путіна і Байдена

Очільник МЗС вважає пропозицію Байдена щодо зустрічі "чудовим прикладом дипломатії", наголосивши, що це допомогло виграти час, адже російський президент, ймовірно, не порушуватиме правила в очікуванні зустрічі.

"Я розумію тих, хто тривожиться (з приводу майбутньої зустрічі) через нестачу інформації, через "теорії змови" і успадкований страх зради. Але я бачу це з іншої перспективи - професійної точки зору дипломата. І не бачу нічого, що б суперечило інтересам України, принайнмі, на цьому етапі", - підкреслив український дипломат.

Що важливо розуміти, нещодавно Володимир Зеленський зізнався, що вважає ідею такої зустрічі "правильною і дуже вчасною", однак звернув увагу на те, що бесіда про Україну без України буде "не настільки предметною".

Що відомо про зустріч Путіна та Байдена

Під час останніх телефонних переговорів Байден запропонував Путіну зустріч у третій країні для розмови про питання спільного інтересу, зокрема і про Україну.

Окрім того, пізніше відбулася телефонна розмова Путіна і президента Фінляндії, у якій Саулі Нііністьо висловив свою стурбованість через ситуацію в Україні і заявив про необхідність перемовин і ухвалення заходів щодо зниження напруги.

Прийняти потенційну зустріч висловили бажання також Фінляндія та Чехія.

За словами Володимира Зеленського, Ватикан можна вважати ідеальним місцем для зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним, щоб обговорити встановлення миру на Донбасі.

Речник російського президента Дмитро Пєсков стверджує, що Москва поки не отримувала офіційної пропозиції Зеленського провести зустріч із Путіним у Ватикані, у Ватикані також повідомили, що нічого не знають про це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?