У Зеленського прокоментували помилкове внесення до злодіїв у законі понад 100 осіб
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прокоментували помилкове внесення до злодіїв у законі понад 100 осіб

У Зеленського прокоментували помилкове внесення до злодіїв у законі понад 100 осіб
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України наразі з'ясовують обставини внесення до санкційного списку понад 100 осіб, яких помилково зарахували до “злодіїв в законі”. Зокрема обіцяють перевірити, чи могли такі дії бути умисними. Про це в коментарі виданню DW заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Джерело: DW.

Він закликав "відмовитися від спекулятивних оцінок тих чи інших санкційних рішень". Подоляк повідомив, що під час підготовки зазначених матеріалів порушення допустили працівники Міністерства внутрішніх справ, коли його главою був Арсен Аваков.

"Наразі в повному обсязі встановлюються конкретні обставини того, як допускалися порушення і чи були вони умисними. Ця перевірка ще не завершилася", - зазначив радник.

За його словами, апарат РНБО проводить перевірку і згодом має повідомити про її результати.

Понад сто осіб помилково потрапили до санкційних списків

Нагадаємо, 15 жовтня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що 108 осіб були помилково внесені до санкційних списків контрабандистів та "злодіїв у законі".

За словами Данілова, вже покарано 8 співробітників МВС, які були причетні до оформлення відповідних документів. Так, частину з них звільнили із займаних посад, а двох перевели на нижчі посади.

Також було ухвалено провести додаткову перевірку 9 осіб із вищезгаданих списків.

В опозиції заявляють, що внесення не тих людей в санкційні списки було умисним. Так, депутатка Верховної Ради Олександра Устінова вважає, що включення вказаних людей до санкційного списку було "фальсифікацією документів на найвищому державному рівні".

"Аваков і Ко прибирали зі списків реальних ворів за гроші, а натомість вносили тих, кого там хотіли бачити. Деяких внесли - бо добровольці, і спрацювали російські спецслужби, і дуже вже треба було добитися їхньої екстрадиції з України в лапи ФСБ. Деяких - внесли за "бабло" конкуренти по бізнесу", - написала вона у Facebook.

Читайте також:

  • У Зеленського розповіли про підготовку України до повномасштабної війни.

  • Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим.

  • Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?