У Зеленського розповіли про підготовку України до повномасштабної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про підготовку України до повномасштабної війни

У Зеленського розповіли про підготовку України до повномасштабної війни
Джерело:  online.ua

Команда президента Володимира Зеленського ніколи не приховувала від українців, що РФ може наважитися на повномасштабне вторгнення в нашу країну. Саме тому наразі українська влада займається стратегічним плануванням на випадок такого розвитку подій.

Джерело: "24 канал"

Команда Зеленського розглядає 9 сценаріїв розвитку подій у разі повномасштабної війни

За словами речника української делегації у ТКГ Олексія Арестовича, стратегічне планування передбачає заходи реагування як на прикордонні провокації, так і на повномасштабну війну.

Окрім того, він також нагадав про плідну співпрацю з партнерами з НАТО та країнами-сусідами. Так, уже незабаром в Україну прибуде очільник Пентагону.

"Будемо здійснювати наступні етапи планування та взаємодій аж до виробництва спільної з США збройної військової техніки", – наголосив Олексій Арестович.

Також політик звернув увагу на те, що уже розпочалося будівництво науково-дослідного центру по безпілотних літальних апаратах під Васильковим. Його реалізують разом з Туреччиною.

Як уже згадувалося раніше, 29 вересня Міноборони України підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією Bayraktar Savunma. Цей договір передбачає будівництво спільного навчально-випробувального центру безпілотників біля Києва.

"При цьому Київ вирішує не тільки технічне питання, а й законодавчі. Адже для застосування різних сил і засобів у різних ситуаціях необхідні й відповідні закони", – підкреслив представник ТКГ.

Олексій Арестович також звернув увагу на те, що 15 жовтня 2021 року в Україні вперше ухвалили План оборони, якого не було протягом 30 років. Окрім того, РНБО затвердила стратегію національної, воєнної та інформаційної безпеки, закон про національний опір та розвідку.

За його словами, саме це дає можливість розбудувати систему національної оборони.

"Зверху до низу, від нормативно-правової бази до останнього солдата", – наголосив речник ТКГ.

Читайте також:

  • У Києві відбувся марш до Дня Захисника та річниці створення УПА.

  • Зеленський озвучив єдине можливе майбутнє для Донбасу та Криму.

  • Зеленський доручив негайно виплатити грошове забезпечення військовим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?