У Зеленського заявили про пастку, в яку себе веде Росія
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про пастку, в яку себе веде Росія

У Зеленського заявили про пастку, в яку себе веде Росія
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков заявив про провокації Росії в ТКГ та загострення в зоні ООС як частини єдиної тактики Кремля, однак таким чином агресор заганяє себе в пастку.

Джерело: РБК-Україна

За його словами, російська сторона намагається привернути увагу всього світу шляхом перекидання військ на кордон з Україною. Таким чином у Москві передбачають добитися “визнання” та розмови на найвищому рівні із собою.

“Я допускаю, що ми бачимо “посилення переговорної позиції” з боку росіян, до того ж навіть не на рівні “нормандського формату”, а на світовому – щоб на них звернули увагу, почали рахуватися і розмовляти”, - наголосив Резніков.

Він звернув увагу також на ймовірність “ексцесу виконавця”. Це означає, що агресивну демонстрацію з боку Кремля можуть занадто буквально сприйняти в окупаційному маріонетковому режимі на Донеччині та Луганщині. Це вже загрожує реальною збройною ескалацією.

Віцепрем’єр з питань реінтеграції ТОТ додав, тактика кремлівського режиму може повернутися проти нього самого.

“Адже з одного боку вони вже восьмий рік повторюють, що не є учасниками конфлікту на Донбасі. З іншого – поточною ескалацією та зосередженням своїх військових на кордоні з Україною – показують, що саме з Москвою треба про щось розмовляти”, - резюмував Резніков.

Що відомо про загострення з Росією

У Кремлі на тлі періодичних загострень на Донбасі, які призводять до втрат серед особового складу українських сил, оголосили про проведення масштабних військових навчань у березні й квітні.

З цієї нібито причини російське командування почало ледь не з усієї країни перекидати підрозділи, зброю, техніку до регіонів, що знаходяться по всьому периметру українського кордону. Також навчання із залученням тисяч військовослужбовців проводять у Криму.

Одночасно російська сторона звинувачує Україну в небажанні врегульовувати конфлікт дипломатично.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?