Учасники Рамштайну погодились виділити Україні 65 млрд доларів військової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Учасники Рамштайну погодились виділити Україні 65 млрд доларів військової допомоги

Учасники Рамштайну погодились виділити Україні 65 млрд доларів військової допомоги
Джерело:  online.ua

За словами очільника Пентагону Ллойда Остіна, США та інші західні країни-учасниці засідання у форматі "Рамштайн" погодились виділити Україні військову допомогу на суму в 65 млрд доларів.

Джерело: виступ Ллойда Остіна під час засідання Рамштайн

Що відомо про нову військову допомогу для України 

Загалом Контактна група пообіцяла надати Україні допомогу в галузі безпеки на 65 млрд доларів, - повідомив Остін.

Він підкреслив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін розраховував на зменшення військової допомоги Україні з боку західних партнерів.

І він ставив на те, що наша єдність дасть тріщину. Натомість ми залишаємося єдиними, як і раніше. І це може побачити весь світ, - наголосив міністр оборони США.

Західні партнери вже підготували 9 бригад ЗСУ до контрнаступу 

Остін зазначив, що спільними зусиллями члени Контактної групи забезпечили, аби українські солдати мали необхідну підготовку.

Міжнародні інструктори вже підготували 9 моторизованих і механізованих бригад з числа українських солдат.

Ми підготували дев'ять моторизованих і механізованих бригад та продовжуємо здійснювати колективну підготовку для українських бойових підрозділів, - наголосив очільник Пентагону.

Також міністр оборони США підтвердив, що раніше цього місяця 31 навчальний танк M1 Abrams вже доставлено на німецький полігон в Графенвері для підготовки українських танкових екіпажів.

При цьому Остін зазначив, що попри всі спроби, армія РФ не змогла домогтись переваги в повітряному просторі України.

Ми допомагаємо Україні захищати небо і ми не відступимо. Росія не змогла домінувати в українському повітряному просторі, - наголосив Остін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?