УЄФА розкрила деталі нового клубного кубку — Ліги конференцій
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА розкрила деталі нового клубного кубку — Ліги конференцій

УЄФА розкрила деталі нового клубного кубку — Ліги конференцій
Джерело:  online.ua

У наступному футбольному сезоні 2021/2022 в Європі проводитимуть одразу три клубні турніри — до Ліги чемпіонів і Ліги Європи приєднається нова Ліга конференцій.

Джерело: УЄФА

За оприлюдненими даними, однією з головних цілей організаторів було залучення якомога ширшої кількості європейських клубів. У кваліфікації нового чемпіонату участь братимуть клуби з усіх 55 країн, які належать до континентальної асоціації.

В цілому передбачається участь до 184 команд, які проходитимуть всі необхідні етапи кваліфікації.

Безпосередньо 46 команд потраплятимуть до турніру після того, як програватимуть на кваліфікаційному етапі ЛЧ та ЛЄ — таким чином нові змагання додадуть новий рівень гри під вже чинними.

Груповий етап проводитимуть 32 команди, які будуть розподіляти на 8 груп по 4 у кожній — аналогічно до інших турнірів.

Згідно з попередніми планами, матчі відбуватимуться паралельно з іграми Ліги чемпіонів, вечорами у четвер. Традиційно переможці групової стадії виходитимуть на 1/8 фіналу.

Фінальний двобій першого турніру у майбутньому сезоні запланований на 25 травня 2022 року, а прийматиме цю гру албанська Тирана. Переможець отримуватиме гарантоване місце у груповому етапі Ліги Європи кожного наступного після цього сезону.

Україна в Лізі конференцій

Український футбол у першому, дебютному сезоні турніру представлятимуть дві команди - “Колос” та “Ворскла”. Кожна з них стартуватиме з матчів кваліфікації.

“Колос” братиме участь у третьому кваліфікаційному раунді, жеребкування щодо якого планується на 19 липня, а матчі на 5 та 12 серпня. Водночас “Ворскла” жеребкуватиметься у другому раунді 16 червня, а матчі проводитиме 22 та 29 липня.

Особливості Ліги конференцій

Новий клубний турнір УЄФА розроблений з максимальним зв’язком з Лігою Європи. Загальна його стилістика таким же чином відсилає до вже чинного європейського кубка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?