Угорщина кинула безстрашний виклик Байдену через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина кинула безстрашний виклик Байдену через Україну

Угорщина кинула безстрашний виклик Байдену через Україну
Джерело:  online.ua

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден кілька днів тому відніс Угорщину і Польщу в категорію тотальтарних режимів світу, які підтримує діючий американський лідер Дональд Трамп. Будапешт і Варшава обурені критичними зауваженнями головного суперника Трампа. Зокрема, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що перш ніж розкидатися такими звинуваченнями Байден повинен відповісти на питання, пов'язані з "тиском на Україну" і ролі його сина в компанії Burisma. Тим самим угорський міністр вирішив знову розігріти гучний скандал, який стосується "корупційних зв'язків" Байдена з Україною. З таким ультиматумом Сійярто звернувся до Байдена у відеозверненні, яке опублікував на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Було б добре, якби Джо Байден відповів, чому він тиснув на український уряд для звільнення генерального прокурора (Шокіна), і чому розслідування, пов'язані зі справами його сина в українській енергетиці, фактично зупинилися", - кинув виклик Байдену угорський міністр.

У Польщі більш стриманіше відреагували на критику Байдена. Польська діаспора в США направила лист Байдену із закликом змінити свою гучну заяву. Вони нагадали, що Польща є одним з найсильніших союзників Сполучених Штатів, а польські солдати в даний час беруть участь у військових операціях на Близькому Сході під керівництвом США, та й під час Другої світової війни хоробро боролися проти німецького і радянського тоталітаризму.

"Ми, як і більшість поляків в Америці, глибоко розчаровані вашим коментарем про Польщу, зробленим 15 жовтня під час заходу в ратуші. Він справив враження незнання Центральної Європи. Польща - країна, яка прийняла конституцію першої в Європі та другої в світі. Польща - це сильна демократія, де свобода кожної людини гарантується і захищається, а громадські дебати різноманітні, енергійні і спокійні, хоча іноді вони можуть бути гарячими і навіть політично використовуватися проти Польщі за кордоном ", - йдеться в зверненні польської діаспори в США до Байдена.

Нагадаємо, з гучною заявою, яка обурила Угорщину і Польщу, Байден виступив кілька днів тому. Тоді він критикував позицію свого суперника Трампа щодо президента Росії Володимира Путіна і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

"Ви можете бачити, що відбувається всюди, від Білорусі до Польщі і Угорщини, і посилення тоталітарних режимів у світі - і цей президент підтримує всіх бандитів у світі. Я маю на увазі, що він вважає "найкращим другом" лідера Північної Кореї, посилаючи йому "любовні листи". Він нічого не робить з Путіним ... ", - говорилося в заяві Байдена.

Важливо відзначити, що вже пройшло майже півроку після гучного скандалу зі спробою імпічменту американського лідера Дональда Трампа через тиск на команду президента України Володимира Зеленського, але до сих пір продовжують з'являтися шокуючі деталі і красномовні факти, що стосуються цієї резонансної справи. Останнім часом ними активно ділиться колишній радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон. Він тиждень тому підтвердив той факт, що глава Білого дому дійсно безсоромно тиснув на Зеленського і шантажував останнього військову допомогу з боку США, якщо він не відновить справу Burisma заради пошуку компромату на Байдена. Сам американський лідер після цих заяв став стверджувати, що Джон Болтон повинен потрапити до в'язниці за публікацію своїх мемуарів про роботу Білого дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден зізнався, що підготував для України, якщо переможе на виборах президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?