Угорщина не підтримуватиме надання ЄС 18 млрд євро Україні — Орбан
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина не підтримуватиме надання ЄС 18 млрд євро Україні — Орбан

Угорщина не підтримуватиме надання ЄС 18 млрд євро Україні — Орбан
Джерело:  online.ua

Угорщина не підтримує планів Європейського Союзу щодо надання Україні фінансової допомоги на 2023 рік у розмірі 18 млрд євро.

Джерело: Telex, посилаючись на заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана

Угорщина проти надання Україні 18 млрд євро

Хоч і неохоче, але Угорщина визнає, що Україну потрібно підтримувати. Однак ми не підтримуємо спільний кредит ЄС для цієї мети, тому що ми не хочемо, щоб ЄС став спільнотою держав-боржників, - заявив Орбан.

Він додав, що Угорщина не підтримує спільні запозичення ЄС не тільки щодо України, а й в інших випадках.

За словами прем’єр-міністра Угорщини, виявилося, що російська агресія проти України потребує не тільки фінансування української армії і не тільки відбудови зруйнованого, а й підтримки Заходу для функціонування української держави.

Вони не можуть платити пенсії, не можуть підтримувати свою інфраструктуру, тому звернулися до ЄС, щоб "дав нам гроші. Це так просто і примітивно давати гроші.

Ми повинні розділити між собою витрати на підтримку України, і нехай кожна країна оплачує це зі свого бюджету. Ми заклали необхідні гроші і дамо їх Україні в 2023 році, — додав Орбан.

Відносини України та Угорщини

Нагадємо, нещодавно проросійський політик та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який неодноразово звинувачував Захід у початку війни в Україні, неочікувано для всіх почав стверджувати, що необхідно зробити все можливе, щоб Україна залишалася суверенною державою та щоб країна-агресорка Росія не могла становити загрози для Європи.

Угорський лідер виступав під час конгресу учасників Міжнародного об’єднання християнських демократів (CDI), де він є віцепрезидентом.

Коментуючи політичну ситуацію у Європі, Віктор Орбан нагадав присутнім про серйозні одночасні виклики — війну в Україні, економічну кризу, нелегальну міграцію і "поширення західної неомарксистської ідеології".

За словами прем’єра Угорщини, війна в Україні об’єднала Європейський Союз з приводу того, що є її основоною метою.

Найважливіше, щоби Росія не становила загрози для Європи — для чого нам потрібна суверенна Україна, — неоікувано для всіх заявив Віктор Орбан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?